Plan je bruiloft tot in de puntjes

Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen, maar nu komt er ineens een heleboel op je af. Je moet van alles regelen, organiseren en vastleggen. Wanneer je een strakke planning volgt en de juiste checklist bij de hand houdt, kan er eigenlijk niets misgaan. In dit artikel vertellen we je hoe je de bruiloft tot in de puntjes regelt met juiste hulpmiddelen.

Checklist

Of je nou een intieme bruiloft houdt of voor een groots feest: er valt altijd van alles te regelen. Om het overzichtelijk te houden hebben we een speciale checklist voor je opgesteld zodat je kan afvinken wat je al hebt gedaan en kan zien wat je nog moet doen. Je vindt deze checklist bij onze planning tools. Maak een account en log in om de lijst te zien en begin met de organisatie van jouw droomdag.

Budget

Voordat je met dit alles aan de slag gaat is het goed om de details van je bruiloft verder in te vullen. Stel bijvoorbeeld een budget op zodat de kosten niet de spuigaten uitlopen. Het kan lastig zijn om een realistisch budget op te stellen. Wil je weten wat een bruiloft gemiddeld kost? We hebben op een rijtje gezet wat je per onderdeel ongeveer moet rekenen om een geslaagde bruiloft te organiseren. Bekijk het in het artikel over de kosten van een bruiloft. Wil je besparen op de bruiloft? In dit artikel vind je vijf simpele tips om te besparen op de bruiloft.

Gastenlijst

Het is misschien wel het meest frustrerende onderdeel van de organisatie: het opstellen van de gastenlijst, maar het hoort erbij. De gastenlijst bepaald voor een groot deel de sfeer van de dag, maar er zijn een heleboel punten waar je rekening mee moet houden. Is er ruzie in de familie en moet je collega’s uitnodigen?

Definitieve lijst

We helpen je graag een stukje op weg. Bekijk hier bijvoorbeeld hoe je omgaat met ruzie in de familie en waarom je collega’s niet per se uit hoeft te nodigen. Hoe je vervolgens een goede gastenlijst kan opstellen vind je in dit gedetailleerde artikel. Vervolgens kan je de gegevens van de gasten invoeren bij onze planning tools zodat je het overzicht en de gegevens altijd bij de hand hebt. 

Kadolijst

Het is iets wat je wil voorkomen: na de bruiloft met een heleboel cadeaus zitten die jullie eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Het is daarom helemaal niet gek om een kadolijst op te stellen. Dat is niet alleen fijn voor jullie, maar ook voor de gasten. Zij weten zeker dat het kado in de smaak valt. Met onze kadolijst tool kan je gemakkelijk een online lijst maken. Je kan de lijst gemakkelijk koppelen aan de gastenlijst en zo delen met de gasten.

Draaiboek

Naast deze lastige onderdelen, valt er nog een heleboel te regelen. Om zeker te weten dat alles tot in de puntjes is geregeld, is het belangrijk om een draaiboek op te stellen voor de grote dag. Maak een tijdsafspraak met de leveranciers en check alles dubbel. Hoe je een draaiboek opstelt voor de bruiloft? We hebben een handig template voor je gemaakt om je op weg te helpen.

Organisatie

Daarnaast is het belangrijk om op tijd te beginnen met de organisatie. Ga ruim van tevoren op zoek naar een geschikte trouwlocatie, bepaal de datum en stuur een save the date kaart naar de gasten. Vervolgens is het belangrijk om leveranciers te benaderen en te bedenken welke onderdelen je misschien voor eigen rekening wil nemen. Misschien is je moeder wel goed in koken en wil zij graag de bruidstaart maken, handig! Zo bespaar je weer in de kosten.

Leveranciers

Bij het uitkiezen van de juiste leveranciers is het belangrijk om goed door te vragen. Zet van tevoren op papier wat jullie van iemand verwachten en bekijk of iemand aan deze wensen kan voldoen. Daarnaast is het aan te raden om meerdere leveranciers te contacten. Zet vervolgens de voor- en nadelen van iedere kandidaat op papier om een goede keuze te kunnen maken.

Afspraken

Is de keuze gevallen op een bepaald persoon of een organisatie? Maak dan goede afspraken met elkaar zodat jullie allebei weten waar jullie aan toe zijn. Zo voorkom je ook dat er dingen fout gaan op de grote dag. Dat is immers het laatste wat je wil. Je hebt op de bruiloft wel iets anders aan je hoofd dan een bruidstaart die niet op tijd wordt geleverd!

Weddingplanner

Bij de organisatie van de bruiloft kan het daarnaast het overwegen waard zijn om een weddingplanner in de armen te nemen. Hij of zij weet enorm veel over het organiseren van een bruiloft en kan je veel taken uit handen nemen. Zo kun jij volledig genieten van de leuke momenten en ben je een beetje verlost van onnodige stress.

Budget vriendelijk

Een weddingplanner is niet alleen geschikt voor mensen met een groot budget. Hij of zij kan juist helpen bij het bewaken van het budget en heeft de juiste contacten met leveranciers om een fijn prijsje te regelen. Handig!

Inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie om de bruiloft in goede banen te leiden? Bekijk dan deze tips voor het plannen van jouw bruiloft. Bekijk ook dit handige artikel: trouwen, waar begin je? Of laat je verassen door leuke alternatieven voor het traditionele gastenboek en DIY tips voor het versieren van de feesttafel.Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker