Op je mooist: beauty-voorbereidingen voor de bruiloft

Welke bruid wil zich nou geen prinses voelen? Op deze grote dag wil je jouw mooiste kant laten zien en moet alles tiptop in orde zijn. De beauty-voorbereidingen beginnen soms al zes maanden van tevoren. Denk maar eens aan het veranderen van een kapsel of een mooi tintje. Met onze handige checklist en tips weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je met veel zelfvertrouwen het ‘ja-woord’ kan uitspreken.

Om je op weg te helpen, hebben we een handige beauty checklist gemaakt voor de bruiloft. Je hebt zo een handig overzicht van de voorbereidingen die je moet treffen. Misschien zijn niet alle punten op jou van toepassing, maar het is een handige lijst om uit te printen en af te vinken wat al rond is.

1 jaar van tevoren

Een jaar voor de bruiloft kan je al beginnen met de beauty-voorbereidingen. Als je als bruid fit en slank in je trouwjurk wil, is dit het juiste moment om je levensstijl aan te passen. Misschien wil je een paar kilo’s kwijt of wil je in topvorm zijn. Je kan een personal trainer of diëtist in de hand nemen om dit samen met jou aan te pakken. In het artikel ‘zo blijf je in shape na de bruiloft’ lees je een aantal handige tips waardoor je na de bruiloft niet terugvalt in je oude patroon.

Dit is ook het juiste moment om een nieuw kapsel te nemen als je dat wil. Bespreek de mogelijkheden met je kapper. Misschien wil je over een jaar een flinke bos lang haar en zijn haarextensions tegen die tijd een optie.

6 maanden van tevoren

Ongeveer zes maanden voor de bruiloft is het goed om een budget voor de beauty-voorbereidingen uit te trekken. Bepaal wat je per onderdeel maximaal kwijt wil zijn en houd in de tussentijd in de gaten of dit haalbaar is. Reserveer ongeveer 20 procent van het gehele budget voor onvoorziene kosten of onderdelen die hoger uit kunnen vallen. Daarnaast is dit ook het juiste moment om inspiratie op te doen voor make-up en kapsels.

Wij helpen je graag op weg in je zoektocht naar de juiste beautyproducten. In ons online trouwmagazine vind je wekelijks nieuwe artikelen met de laatste trends, beste checklists en handige tips. Laat je inspireren door onze artikelen over DIY bruidsnagels, een stralende witte lach op je bruiloft, en ontharingstips voor de bruid. Andere handige inspiratiebronnen zijn Instagram en Pinterest. Maak een bord aan op Pinterest en voeg inspirerende ideeën toe. 

5 maanden van tevoren

De bruiloft komt steeds dichterbij. Tot nu toe heb je vooral lange termijn voorbereidingen getroffen zoals het nastreven van een gezonde levensstijl en het op doen van inspiratie. Vijf maanden voor de bruiloft is het goed om een lijst met visagisten en stylisten op te stellen. Denk hierbij ook aan de nagelstylist en de schoonheidsspecialist. Bekijk welke experts er in jouw omgeving wonen en stel een lijst op met voor- en nadelen van de specialisten. Het is goed om de deskundigheid van deze personen na te gaan. Ben dan ook niet bang om een gesprek aan te gaan voor de bruiloft en stel een lijst op met vragen. Bekijk of jullie ideeën op elkaar aansluiten en of jullie elkaar goed begrijpen om misverstanden te voorkomen.

4 maanden van tevoren

Na ongeveer een maand is het goed om de knoop door te hakken en een definitieve afspraak te maken met de visagiste en stylisten waar je keuze op is gevallen. Denk ook na over eventuele accessoires voor je haar en bespreek met de stylist of je hier zelf voor moet zorgen of dat zij deze producten heeft.

2 maanden van tevoren

Ongeveer 2 maanden voor de bruiloft is het tijd om het kapsel en de make-up uit te testen. Het is goed om de stylist en visagist op dezelfde dag in te plannen. Zo heb je een compleet beeld en kan je bepalen wat er eventueel anders moet. Houd ook rekening met de weersomstandigheden en bespreek met de visagist en stylist wat de mogelijkheden zijn met een hittegolf of juist met erg nat weer. Je wilt immers niet dat je make-up uitloopt of dat je haar uitzakt.

Dit is ook het juiste moment om een kleurtje op te doen. Bij de zonnebank kunnen werknemers je adviseren over de kuur. Zij bepalen jouw huidtype en kiezen hier een programma voor uit. Het is goed om wekelijks terug te komen om het kleurtje in stand te houden. Voor een optimale conditie van de huid kan je ervoor kiezen om de huid tussentijds te scrubben. Doe dit ongeveer een keer in de twee weken. Ook voor stralende witte tanden is dit het juiste moment om op zoek te gaan naar een specialist. 

2 weken van tevoren

Inmiddels ben je al aardig op weg met je beauty-voorbereidingen, maar de puntjes moeten nog op de ‘i’ gezet worden. Twee weken voor de bruiloft is het verstandig om naar de kapper te gaan. Zo weet je zeker dat je haar in topconditie is en kan de stylist goed uit de voeten. Scrub in deze periode je lichaam nog een keer.

1 week van tevoren

Je lichaam is in topconditie, je haar is gezond en je hebt een lekker tintje: je bent er bijna! Dit is het juiste moment om aan je huid te denken. Maak een afspraak met een schoonheidsspecialist om de laatste oneffenheden weg te werken. Doe dit nooit vlak voor de bruiloft omdat de huid na een behandeling kwetsbaar is. Je kan er ook voor kiezen om al eerder naar de schoonheidsspecialist te gaan. Door dit meerdere malen voor de bruiloft te doen, weet je zeker dat je huid in topconditie is.

1 à 2 dagen van tevoren

De laatste beauty-voorbereidingen starten ongeveer 1 à 2 dagen voor de grote dag. Dit is het moment waarop je naar de manicure en pedicure gaat. Ga je voor een nette verzorgde natuurlijke nagels of bruidsnagels met alles erop en er aan? Bespreek de afspraak met de nagelstylisten ook ruim van tevoren. Nagelstylisten hebben vaak meer tijd nodig voor het opzetten van een goede bruidsset. Vraag ook aan de stylist wat je kan doen om de nagels in topconditie te houden en vraag eventueel de kleur nagellak mee voor het geval het kleurtje onverhoopt verdwijnt.

Twee dagen voor de bruiloft kan je het gezicht nog een keer goed scrubben. Doe dit nooit de dag van tevoren om rode vlekken te voorkomen. Een dag voor de bruiloft kan je jezelf ontharen, maar je kan in een eerder stadium ook kiezen voor een waxbehandeling.

Wimpers

Naast deze behandelingen zijn er nog tal van mogelijkheden om ervoor te zorgen dat jij er op je mooist uit ziet. Denk bijvoorbeeld aan wimperextensions voor lange, volle wimpers. Liever niet zo opzichtig? Ga dan voor een lifting van de wimpers. Met deze behandeling worden de natuurlijke wimpers gekruld en geverfd. Je ogen spreken op deze manier nog meer! Met het oog op het budget kan je er ook voor kiezen om een wimperserum te gebruiken. Je natuurlijke wimpers groeien hierdoor sneller en worden langer.

Ontharen

Op de grote dag wil je natuurlijk niet met stoppeltjes of haar op ongewenste plekken rondlopen. Er zijn verschillende alternatieven van het scheermesje. Denk bijvoorbeeld aan een waxbehandeling, maar ook aan definitief ontharen. Deze behandeling is vaak pijnloos, maar je moet er ruim van tevoren mee starten. De laserbehandelingen vinden ongeveer om de acht weken plaats en moeten 4 à 5 keer herhaald worden.

Vitaminen

We hadden het al eerder over een gezonde levensstijl. Om in topconditie te zijn voor de bruiloft, raden wij voedingssupplementen aan. Je huid, haren en nagels presteren het beste als zij voldoende vitaminen en mineralen krijgen. We hebben de belangrijkste voedingsstoffen voor je op een rijtje gezet:

  • Biotine, ook wel vitamine B8 of H is een belangrijke voedingsstof voor de groei en het herstel van je haar en nagels.
  • Vitamine C voert vrije radicalen in je lichaam af en draagt bij aan de versteviging van je cellen.
  • Silica of siliciumoxide speelt een belangrijke rol in de collageenproductie. Collageen is essentieel voor je haar, huid en nagels.
  • Zink is nodig voor een gezond immuunsysteem en draagt bij aan het herstellend vermogen van de huid.

Emergency kit

Naast deze voorbereidingen, is het ook goed om op de dag zelf de juiste middelen bij de hand te hebben. Stel daarom een dag voor de bruiloft een beauty emergency kit samen. Hoe je dat doet? Bekijk onze handige bruiloft checklist voor de emergency kit. Hier vind je welke spullen je zeker niet moet vergeten.

Inspiratie

Naast de beauty-voorbereidingen zijn er ontzettend veel dingen waar je aan moet denken bij het organiseren van jouw droombruiloft. Gelukkig kan je bij ons terecht voor ontzettend veel tips en checklists. We bieden gratis bruiloft planning tools en je leest onze handige artikelen in ons online trouwmagazine. Bekijk bijvoorbeeld hoe je de bruiloft tot in de puntjes plant of bekijk onze alternatieven voor de felicitatierij op de bruiloft.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu
Gerelateerde productenBekijk alle paraplus in de trouwshop