Destination wedding in het Caribisch gebied: de gids voor een droombruiloft

Destination wedding in het Caribisch gebied: jouw gids voor een droombruiloftWat is er nou romantischer dan trouwen in het Caribisc gebied? Het is een tropische ervaring die je niet snel zult vergeten. Een ceremonie met uitzicht over de helderblauwe zee voor Sint-aarten of een intieme bruiloft met je voetjes in het zand op Jamaica: het kan allemaal. Toch zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden als je wil trouwen in het buitenland. Ook kan het lastig zijn om de juiste plekjes te vinden als je dit alles vanuit Nederland wil regelen. In dit artikel nemen we je mee naar de bijzondere Caribische eilanden zoals Jamaica, de Bahama’s en de Turks- en Caicoseilanden. 

Trouwen in het buitenland

Wanneer je wil trouwen in het buitenland, zijn er een aantal zaken die je moet regelen. Het is allereerst belangrijk om na te gaan of het wel mogelijk is. Welke documenten hebben jullie nodig en welke regels hanteert de plaatselijke overheid? Een bruiloft in het buitenland is namelijk niet automatisch rechtsgeldig in Nederland. Om zeker te weten dat je niets over het hoofd ziet, helpen we je een handje op weg in ons artikel ‘trouwen in het buitenland’. Daar vind je alle informatie die je nodig hebt. Na het lezen van het artikel weet je wat de voor- en nadelen zijn van trouwen in het buitenland en welke voorbereidingen je moet treffen.

Sightseeing

Heb je de voor- en nadelen tegen elkaar afgewogen? Dan is het tijd om de knoop door te hakken. Besloten dat je een droombruiloft op de Caribische eilanden wil? Geef een speciaal tintje aan de bruiloft en voer het Caribische thema door in je bruiloft of laat het eiland op een andere manier de hoofdrol spelen. Wat dacht je van een themabruiloft of een leuke sightseeing tour met het gezelschap? Als we het over deze romantische eilanden hebben, denken we natuurlijk meteen aan het kristalheldere water, parelwitte stranden, wuivende palmbomen en een overheerlijk klimaat. De eilanden bieden echter meer dan rust en het ultieme vakantiegevoel.

Ieder eiland kent zijn eigen cultuur en mooie plekjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van het onderwaterleven op Bonaire en Aruba? Bonaire is bijvoorbeeld benoemd tot de beste duikplek in de Cariben en misschien zelfs wel van de hele wereld. Dat komt onder meer door de bijzondere soorten koraal en honderden verschillende soorten vis die hier leven. Ga je voor een intieme bruiloft? Plan dan een leuke activiteit in voor het hele gezelschap en ga duiken, snorkelen, diepzeevissen of trek erop uit met een zeilschip. Vrienden en familie zullen gegarandeerd versteld staan!

Op zoek naar een plekje waar de tijd heeft stilgestaan? Dan moet je de ceremonie zeker plannen op Cuba. Door de politieke isolatie rijden hier alleen nog maar oldtimers, maar ook de bevolking is nog heerlijk authentiek. In de hoofdstad Havana kan je bijzondere bezienswaardigheden bewonderen en genieten van swingende salsa- en jazzmuziek.

Trouwlocatie

Ook de andere eilanden in het Caribisch gebied hebben ontzettend veel te bieden. We hebben daarom de vijf beste trouwlocaties in dit gebied voor je op een rijtje gezet. Op de eilanden is het mogelijk om te trouwen langs de kust, op het strand of een van de vele andere mooie locaties.

De beste trouwlocaties in het Caribisch gebied

Bahama’s

De Bahama’s bestaan uit 700 eilanden waarvan er 30 à 40 zijn bewoond. Je kan hier heerlijk duiken, maar ook eilandhoppen met het hele reisgezelschap. Op de Bahama’s ben je in ieder geval verzekerd van een romantische bruiloft door de mooie setting. Je kan hier het best trouwen tussen half december en mei. Tussen eind februari en begin april is het Spring Break waardoor de stranden druk bezet kunnen zijn met studenten

Trouwen in stijl? Trek dan naar Atlantis Paradise Island. Dit resort ligt in de gelijknamige eiland en ligt slechts op tien minuten van de hoofdstad Nassau. Je wordt hier echt in de watten gelegd door het personeel: ’s avonds wordt het beddengoed zelfs voor je opengeslagen. Het resort heeft een eigen strand, waterpark en zelfs een aquarium. Kortom: je hoeft het resort niet te verlaten voor de ultieme bruiloft.

Bij Atlantis Paradise Island hebben ze veel ervaring met het organiseren van bruiloften. Kies uit één van de zeven pakketten voor de ultieme trouwervaring. Of je nou een intieme bruiloft of een groots feest wil: het kan hier allemaal. Je ceremonie vindt natuurlijk plaats op het parelwitte strand van Paradise Island, maar je kan ook kiezen voor een van de andere locaties. Verklaar elkaar de liefde in een elegante balzaal, spreek het ja-woord uit terwijl de zon boven de horizon verschijnt of ga voor een elegant diner aan het strand: het kan hier allemaal.

Andere toplocaties op de Bahama’s:

Jamaica

Jamaica is een eiland voor de echte levensgenieter met parelwitte stranden, een gemoedelijke sfeer, een overheerlijke keuken, groen binnenland en ritmische muziek. Laat je verassen door de verscheidenheid aan natuur en het Caribische klimaat. Dit eiland kent niet eens een winterseizoen, maar je geniet er het hele jaar door wel van een fijn briesje. Op dit eiland vind je tientallen hotels en resorts die gespecialiseerd zijn in het organiseren van bruiloften

Een van de mooiste plekjes op het eiland is Ocho Rios. In dit plaatsje vind je het all-inclusive resort Couples Tower Isle. Echt alles is hier all-inclusive: van een exclusief diner tot een onvergetelijke duikexcursie. Het ligt aan een van de mooiste stranden van Jamaica en heeft een eigen privé-eiland. Handig: je kan hier gelijk het hele reisgezelschap huisvesten. Helemaal bijzonder zijn de acht exclusieve Oasis Spa Villas waar je onbeperkt kunt genieten van spa-behandelingen. Ook in de pas gerenoveerde kamers en suites is het goed vertoeven.

Ontzettend handig zijn de verschillende pakketten die je hier kan boeken. Ga voor het One Love Package als de bruiloft alleen voor jullie is. Een klein gezelschap? Voor een bruiloft tot tien personen is er het Tropical Wedding Package. Wil je het groots aanpakken? Ook dat kan met het Private Island Package. Het resort heeft ontzettend veel ervaring met bruiloften en er staan ook weddingplanners tot je beschikking: handig!

Andere toplocaties op Jamaica:

De Turks- en Caicoseilanden

De Turks- en Caicoseilanden zijn twee eilandgroepen die deel uitmaken van de Antillen. Het gebied bestaat uit meer dan driehonderd eilanden. De eilanden kenmerken zich door een eigen bijzondere cultuur waarvan nog vele archeologische sporen te bewonderen zijn. Ook bijzonder zijn de vele tropische tuinen. Natuurlijk vind je hier ook parelwitte stranden en een overheerlijk klimaat. De bekendste eilanden zijn Grand Turk, Salt Cay en South Caicos.

Op de Turks- en Caicoseilanden vind je eveneens veel resorts die een all-inclusive pakket voor jouw trouwerij aanbieden. Deze pakketten zijn vaak geheel naar eigen wens aan te passen om het helemaal naar jouw wens te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van The Palms? Dit resort ligt in het betoverende Grace Bat Beach en ligt natuurlijk aan het kristalheldere water. Je vindt hier een uitgebreide spa en geniet van ultieme luxe.

The Palms is gespecialiseerd in het organiseren van droombruiloften. Je spreekt het ja-woord tegen elkaar uit met de voetjes in het zand, in de betoverende ballroom of in de prachtige spa ruimtes. Natuurlijk staat er een toegewijde weddingplanner voor je klaar om alles naar jullie wensen in te richten. Je kan hier bruiloften organiseren voor een gezelschap tot honderd personen en natuurlijk kunnen jullie hier ook allemaal overnachte

Andere toplocaties op de Turks- en Caicoseilanden:

Huwelijksvoltrekking

Je zou misschien denken dat je als Nederlander in elk land kan trouwen. Toch is dit niet altijd zo. Soms moet je een duidelijke verbintenis met het land hebben of mag je er alleen trouwen als je er daadwerkelijk woont. Gelukkig is dit op de meeste Caribische eilanden niet het geval. Het is echter wel goed om voor jouw locatie na te gaan wat de beperkingen zijn. Soms moet je op tijd een visum aanvragen voor kort verblijf. Dat moet bijvoorbeeld voor de Caribische Koninkrijksdelen waaronder de ABC-eilanden. Op de website van de overheid vind je meer informatie.

Ambassade

Het is daarnaast belangrijk om contact op te nemen met de ambassade van het land waar je wilt gaan trouwen en de buitenlandse instantie die het huwelijk zal gaan voltrekken. Zij weten immers alles over de regels en wetten die in het land gelden

Weddingplanner

Het kan daarnaast ontzettend lastig zijn om een bruiloft te organiseren in een ander land. Je kent de leveranciers in het gebied niet en je kan niet gemakkelijk op en neer vliegen naar het Caribisch gebied om even snel iets te regelen. De meeste trouwlocaties bieden een fijn all-in-pakket waardoor je met weinig zorgen zit. Toch kan het handig zijn om iemand in te huren die je bij staat. Zo weet je zeker dat alles soepel verloopt en je niets over het hoofd ziet.

Budget

Op onze website vind je een aantal weddingplanners die actief zijn in het Caribisch gebied. Zij kennen de leveranciers in het gebied en weten veel over de tradities en regelgeving. Je kan kiezen voor een plaatselijke weddingplanner, maar je kan ook een planner in Nederland inhuren die gespecialiseerd is in het gebied. Je denkt misschien dat een weddingplanner veel geld kost, maar door iemand in te huren kan je ook geld besparen. Hij of zij kan namelijk ook het budget bewaken en adviseren op welke onderdelen je kunt besparen.

Bruiloftsgasten

Trouwen in het Caribisch gebied kan aardig in de kosten oplopen. Je kan ervoor kiezen om daarom weinig gasten op de bruiloft uit te nodigen. Een intieme bruiloft is immers net zo mooi: je viert deze bijzondere dag met de mensen waar je het meeste om geeft. Je kan ervoor kiezen om de tickets van de gasten zelf te betalen, maar dit kan aardig in de kosten oplopen. Echter kunnen misschien niet alle gasten op de bruiloft komen wanneer je dit niet doet. Informeer eventueel van tevoren bij de belangrijkste gasten hoe zij hierover denken en overleg met de weddingplanner hoe je dit het beste kan aanpakken. Je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen om een deel van het bedrag te betalen.

Zorg ervoor dat jullie allemaal op tijd naar de bestemming vertrekken. Het hele reisgezelschap is zo goed uitgerust voor de bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan het tijdsverschil, het temperatuurverschil en de omgeving. Je moet vaak even acclimatiseren door de verschillen en de indrukken die je krijgt.

Cadeaus

De gasten zullen de cadeaus automatisch meenemen naar de locatie, maar dit is misschien niet zo handig. Als bruidspaar zit je straks met een koffer vol cadeaus en reis je met veel bagage. Om dat te voorkomen kan je op de uitnodiging vermelden dat zij de cadeaus thuis mogen laten. Maak bijvoorbeeld gebruik van onze handige kadolijst. Jij selecteert welke cadeaus jullie graag in ontvangst nemen en de gasten kunnen dit bedrag op jullie rekening overmaken. Zo zit je niet met extra bagage en krijg je ook nog eens de cadeaus die welkom zijn. Het zorgt ook voor minder gedoe voor de gast omdat hij of zij zeker weet dat het cadeau in de smaak valt.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie voor de organisatie van de bruiloft? Bekijk dan onze andere artikelen in ons online trouwmagazine. Je vindt hier niet alleen handige checklists en tips, maar ook inspirerende artikelen met voorbeelden. Bekijk bijvoorbeeld ook een ons artikel over trouwen met een hittegolf. Ben je op zoek naar een andere trouwbestemming in het buitenland? Lees dan alles over trouwen in Noorwegen, trouwen op Aruba of trouwen in Zuid-Afrika.







Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker