Leuke alternatieven voor rijst strooien op de bruiloft

Het zorgt voor mooie plaatjes en het is een feestelijke beleving op zichzelf: rijst strooien op de bruiloft. Op veel trouwlocaties mag je echter geen rijst meer strooien na de bruiloft. Het geeft veel rommel en duiven kunnen er ziek van worden. Gelukkig zijn er heel veel leuke manieren om deze oude traditie te vervangen. Om je op weg te helpen hebben we de leukste alternatieven voor het strooien van rijst op de bruiloft voor je op een rijtje gezet.

 Het gooien van rijst naar het bruidspaar vindt zijn oorsprong in een oude traditie. Het staat voor voorspoed, vruchtbaarheid en rijkdom. Toch kent het strooien van rijst ook veel nadelen. Heb je geen zin om de hele dag stukjes rijst uit je haar te vissen? Bekijk dan onderstaande alternatieven.

Bellenblaas

Rijst gooien is leuk voor de kleintjes, maar bellenblazen is zeker zo leuk! Het zorgt ook nog eens voor leuke plaatjes.

Trouwstafjes

Zet een leuke vaas neer met trouwstafjes voor de gasten. Lopen jullie de kerk uit? Laat het gezelschap dan vrolijk wapperen met de stafjes voor een leuk effect.

Confetti

Ook feestelijk: confetti. Toch kan dit ook slecht zijn voor het milieu en veel troep geven. De kleurstoffen kunnen bijvoorbeeld afgeven op de jurk. Je kan er daarom ook voor kiezen om voor een duurzaam alternatief te gaan met dezelfde uitstraling. Wat dacht je bijvoorbeeld van lavendel of rozenblaadjes?

Vogelzaadjes

Vogelzaadjes zijn niet alleen leuk voor jullie, maar ook voor de vogels!

Pompom

Inspiratie

Ben je op zoek naar meer van dit soort inspirerende blogs over trouwen? Bekijk dan onze reeks aan artikelen over trouwen in ons online trouwmagazine. Je vindt hier niet alleen inspirerende blogs, maar ook fijne checklists en tips. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit artikel met tien dingen die je als bruid niet mag vergeten? En heb je al nagedacht over de beauty-voorbereidingen voor de bruiloft? Wij wel! Lees het artikel en ontdek hoe jij er op je mooist uit kan zien op de bruiloft.







Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/bellenblaas in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker