Buitenceremonie decoratie ideeën met 20 prachtige prieeltjes

Het komt steeds vaker voor dat stellen elkaar het ‘ja-woord’ geven in de open lucht. Bij mooi weer is dit natuurlijk een fantastische belevenis: vooral wanneer de buitenlocatie op en top gedecoreerd is. In dit artikel hebben we onze top twintig met meest inspirerende prieeltjes en trouwbogen op een rijtje gezet en vertellen we je waar je rekening mee moet houden bij een buitenceremonie.

Wanneer je in de open lucht wil trouwen, kan het weer in Nederland nog weleens roet in het eten gooien. Kies je voor een buitenceremonie? Verlaag het risico op slecht weer dan door te trouwen in de lente of de zomer. Daarnaast is het belangrijk om altijd een plan B te hebben bij slecht weer. Bespreek met de trouwlocatie wat de opties zijn als het weer te slecht is om de ceremonie buiten te laten plaatsvinden.

Snel schakelen

Zorg dat jullie snel kunnen schakelen en laat het weer deze bijzondere dag niet verpesten. Het alternatief moet dus geen slap aftreksel van de buitenceremonie zijn: voorkom teleurstellingen. Houd de voorspellingen in de gaten en tref desnoods extra maatregelen. Je kan ook een bruiloftsverzekering afsluiten tegen slecht weer.

De gasten

Houd ook rekening met de gasten. Hoe is de bijvoorbeeld de kwaliteit van het gras? Je wil immers niet dat alle vrouwelijke gasten met naaldhakken wegzakken in de grond. Zorg dat je de gasten laat weten dat de ceremonie buiten is en maak de locatie zo geschikt mogelijk voor het gezelschap. Denk bijvoorbeeld ook aan je opa die slecht ter been is of bijvoorbeeld een kennis in een rolstoel.

Extra voorzieningen

Houd ook rekening met de voorzieningen. Is er een mogelijkheid om elektra te regelen op de buitenlocatie en hoe zit het met de verlichting? Wil je het diner ook buiten laten plaatsvinden? Is er genoeg parkeerruimte voor alle gasten en zijn er voldoende toiletten in de omgeving? Wanneer je deze voorzieningen hebt geregeld, is het tijd om naar de decoratie van de buitenceremonie te kijken. De decoratie voor een buitenbruiloft eist veel creativiteit omdat je rekening moet houden met de elementen uit de natuur.

Decoratie

Het prieeltje of de trouwboog waar jullie het ‘ja-woord’ tegen elkaar uitspreken, is een belangrijk element van deze decoratie. Het prieeltje kan de ceremonie maken of breken en je kan hier de sfeer en het thema van de bruiloft mee bepalen. Je kan kiezen voor elegante elementen zoals kroonluchters, maar ook traditionele voorwerpen zoals witte en roze bloemen om het prieeltje aan te kleden. Ook gordijnen of dunne soorten stof kunnen het geheel een mooi effect geven. Wij hebben de mooiste voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Voorbeelden

Inspiratie

Niets is zo spannend en leuk als het plannen en organiseren van de bruiloft. Toch kan dit alles soms ook voelen als een flinke klus. Wij helpen je graag een handje op weg met onze inspirerende trouwblogs in ons online trouwmagazine. Je vindt hier niet alleen blogs met voorbeelden, maar ook handige tips en checklist om de voorbereidingen soepeler te laten verlopen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit artikel met leuke alternatieven voor rijst strooien op de bruiloft? Of deze blog met de origineelste DIY ringkussens voor op de bruiloft?

Planningtools

Ben je op zoek naar meer hulp? Maak dan gebruik van onze handige planningtools. Je vindt hier niet alleen een handige online kadolijst, maar je kan ook een gastenlijst samenstellen. Daarnaast kan je afvinken wat je al hebt geregeld en welke voorbereidingen je nog moet treffen voor de grote dag.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker