Blikjes achter de auto en leuke alternatieven

Willen jullie heel de wereld laten weten dat jullie gaan trouwen? Blikjes achter de trouwauto zijn een goed begin. Deze blikjes maken een gigantische herrie, zien er leuk uit en laten een feestelijke indruk achter. Maar hoe zit het nou precies met deze traditie en wat zijn leuke alternatieven voor de blikjes achter de auto? We vertellen je er alles over in dit artikel.

Blikjes achter de auto zijn een eeuwenoude traditie. Vroeger werden er zelfs al blikjes achter de koets gehangen als het bruispaar de bruiloft verliet. Waarom? Het geluid van de blikjes zou de boze geesten verjagen die het geluk wilden tegenhouden. De blikjes zouden een afschrikwerkend effect hebben op de boze geesten door het kletterende geluid. Het gaat hier dus vooral om bijgeloof, maar tegenwoordig dienen de blikjes vooral als leuke versiering.

Toch is deze traditie tegenwoordig stervende. Steeds minder paren kiezen ervoor om blikjes achter de auto te binden. Dat terwijl deze blikjes eigenlijk nooit afgezaagd zijn. Ze zijn er in alle soorten, kleuren en maten en je kan het geheel naar eigen smaak aankleden. Wat dacht je van leuke persoonlijke teksten op de blikjes? Of laat de bruidskindjes knutselen om de mooiste creaties in elkaar te toveren.

Ben je op zoek naar een leuk alternatief voor blikjes achter de trouwauto? Ook dan helpen we je graag op weg. Wat dacht je van deze leuke versieringen voor de trouwauto?

Wij zijn bijvoorbeeld helemaal fan van de bijzondere linten om trouwauto’s te versieren. Ook deze versiering kan je helemaal naar wens inrichten.

Of wat dacht je van een mooie slinger met ballonnen? We kunnen niet garanderen dat de ballonnen lang heel blijven, maar mooi is het zeker!

Wil je liever niet dat de ballonnen bij het eerste ritje kapotgaan? Hang ze dan met een leuke slinger vast aan de bovenkant van de trouwauto.

 

Ook helemaal hot zijn de pompons achter de trouwauto. Het maakt niet zoveel kabaal als blikken achter de auto, maar het ziet er minstens zo leuk uit.

Natuurlijk kan je ook een persoonlijk alternatief bedenken. Bijvoorbeeld een leuke tekst op de achterkant van de auto die op jullie slaat. Of wat dacht je van een bepaald voorwerp dat symbool staat voor jullie liefde? Denk eens aan een leuke slinger met hartjes of andere leuke creaties.

Simpel, maar minstens zo mooi: versier de auto met bloemen. Wat dacht je van een mooie krans of een bloemstuk met linten?

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen om je bruiloft te decoreren? In ons online trouwmagazine helpen we je graag op weg. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit artikel over het organiseren van een festival bruiloft? Een themabruiloft met festivalinvloeden is tegenwoordig helemaal hot! Natuurlijk mag je onze blog met leuke foto-ideeën voor de bruiloft ook niet missen.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/autoversieringen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker