De top 10 trouwlocaties van Limburg

Limburg kent ontzettend veel bijzondere locaties die on-Nederlands aanvoelen. Ontdek de natuurrijke trouwlocaties van Limburg: trouw op één van de landgoederen of ga voor een bruiloft in een Chateau of grot. Kortom: trouwen op een Limburgse trouwlocatie is absoluut onvergetelijk. We delen onze 10 favoriete locaties graag met je.

Kruisherenhotel Maastricht

In het Kruisherenhotel in Maastricht ontmoeten design en oudheid elkaar. Het eeuwenoude klooster fungeert nu als luxe designhotel. Oude elementen zijn bewaard gebleven en vormen een mooi contract met moderne architectonische elementen. De locatie is ideaal voor jullie droombruiloft want je kunt hier alle kanten op. Trouw in het pandhof of ga voor een zomerse buitenbruiloft in de kloostertuin.

Gaan jullie voor een weddingweekend met het hele gezelschap? Dan is deze locatie een bezoek waard. Door de zestig designkamers kunnen jullie hier een grote groep mensen kwijt. Wie liever een intieme bruiloft wil, kan hier ook goed uit de voeten. Ga samen met de gasten naar het betoverende centrum van Maastricht. Ontdek historische gebouwen en geniet op een van de gezellige terrasjes die de stad rijk is.

Op gastronomisch gebied heeft het Kruisherenhotel ook veel te bieden. De Wine Bar Rouge & Blanc van het hotel maakt zo veel mogelijk gebruik van ingrediënten uit eigen tuin en de regio.

Kasteel Limbricht

Als klein meisje droomde je waarschijnlijk van een sprookjesachtige bruiloft in een kasteel. Deze taferelen worden werkelijkheid bij een bruiloft bij kasteel Limbricht. Het is een van de meest romantische trouwlocaties van Limburg. De bruiloft kan hier zowel binnen als buiten gevierd worden en is geschikt voor zowel grote als kleine groepen. Een bruiloft is hier al mogelijk bij slechts enkele gasten tot maar liefst duizend personen.

Fijn aan deze locatie is de jarenlange ervaring die de organisatie heeft met het organiseren van bruiloften. Zij weten de weg en helpen je graag op weg om deze dag extra bijzonder te maken. Tijdens een rondleiding vertellen ze alles over de mogelijkheden en komen zij met een voorstel op maat.

Daarnaast is het hier niet alleen mogelijk om de officiële ceremonie plaats te laten vinden, maar ook de receptie, het diner en het feest lenen zich uitstekend voor deze locatie. Ga voor een uitbundige toost op het binnenhof met witte duiven die vervolgens wegvliegen of een ingetogen receptie waarbij jullie alle gasten rustig kunnen spreken. Onvergetelijk wordt het in ieder geval zeker.

Chateau Neercanne

Op een van de mooiste plekjes van Maastricht ligt Chateau Neercanne. Het unieke terrassenkasteel wordt omgeven door Barokke tuinen die een prachtig decor vormen voor jullie bruiloft. Het kasteel beschikt over twee klassieke salons en twee sfeervolle grotzalen. Trouwen kan hier vanaf 10 tot maar liefst 1000 personen. Bij mooi weer kunnen jullie ervoor kiezen om een deel van de dag buiten te vieren op het kasteelterras.

Tijdens deze dag hoeven jullie niet bang te zijn dat de gasten met een lege maag rondlopen. Chef-kok Hans Snijders doet er samen met zijn team alles aan om de gasten een culinaire maaltijd voor te schotelen. Jullie hebben de keuze uit verschillende diners en buffetten, maar ook aan een hapje tussendoor wordt gedacht.

Winselerhof

Op zoek naar een authentieke locatie voor de bruiloft van je dromen? Winselerhof is een charmante locatie met karakteristieke gewelvenplafonds, houten balkenpartijen, natuurlijke materialen en warme kleuren. Ontdek de mediterrane accenten, hoogwaardige Italiaanse keuken en het intieme binnenhof. Uiteraard is dit een mooie plek voor de ceremonie, maar door de capaciteit is het ook geschikt voor een grootse receptie, diner of avondfeest.

De locatie beschikt over drie zalen, maar bij mooi weer kan een deel ook plaatsvinden op de sfeervolle binnenplaats. Dineren met het gezelschap? Laat je verrassen door de keuken van restaurant Pirandello. Jullie hebben de keuze uit een culinair diner, maar verschillende buffetten behoren ook tot de mogelijkheden.

Na deze dag hebben jullie ontzettend veel indrukken opgedaan en zijn jullie erg moe en voldaan. Wat is er nou fijner dan na zo’n dag meteen in een fijn bed belanden? In de bruidssuite kunnen jullie heerlijk overnachten, maar ook voor het gezelschap zijn er 49 luxe hotelkamers beschikbaar.

Chateau St Gerlach

Chateau St Gerlach is een veelzijdige trouwlocatie met geschiedrijke huiselijke salons en multifunctionele zalen. Het is hier zelfs mogelijk om een kerkelijk huwelijk te voltrekken in de kerk op het landgoed. Trouwen kan hier alleen als je alle onderdelen van de bruiloft hier wil laten plaatsvinden, maar wij kunnen ons niet voorstellen waarom je dat niet zou willen. Het Chateau beschikt over 16 salons en zalen met een capaciteit tot maar liefst 1000 gasten.

Bij mooi weer gaan jullie uiteraard voor een heerlijke receptie in de openlucht. Ontdek de verschillende terrassen en kom even bij in de Rozentuin van het landgoed. Ook op culinair gebied heeft dit monumentale landgoed veel te bieden. De bistrot, het restaurant en de koffiebar maken zoveel mogelijk gebruik van ingrediënten uit eigen tuin en regio. Dat proef je door de verfijnde gerechten die zij serveren.

Liever een weddingweekend? Ook dat is mogelijk op het landgoed. Tijdens een meerdaags huwelijksfeest kunnen jullie overnachten in de torenkamers in het voormalige pachthof. De gasten zullen heerlijk bijkomen in een van de 113 luxe hotelkamers.

Landgoed Bleijenbeek

Wil jij een bruiloft die net iets anders is dan anders? Dat kan tijdens een bruiloft op landgoed Bleijenbeek. Jullie trouwen hier namelijk op een golfbaan met een natuurlijke sfeer en een prachtig uitzicht. Dit landgoed is een oase van rust en ligt in de Maasduinen in het pittoreske Afferden. Trouwen kan in het restaurant, maar bij mooi weer kan dit ook buiten. Tijdens de ceremonie hebben de gasten uitzicht over de golfbaan, de vijver en de eeuwenoude ruïne.

Het diner, de receptie en het feest kunnen ook op deze locatie gevierd worden. Dat alles kan in het restaurant van de locatie. Vanuit hier heb je een mooi uitzicht. Is het weer wat minder? Geen zorgen: je vindt hier ook een groot, overdekt en verwarmd terras.

De Feestgrot

Trouwen op een unieke ondergrondse locatie in Limburg? Dat doe je bij de Feestgrot. Het is de enige officiële ondergrondse trouwlocatie in de grotten van de gemeente Valkenburg. Dompel jezelf onder in een romantische sfeer, gezellige ambiance en laat je betoveren door de niet alledaagse omgeving. De locatie ligt vlakbij het bruisende centrum van Maastricht. Ideaal als jullie samen met het gezelschap een uitstapje naar deze historische stad willen maken.

Trouwen in de Feestgrot is helemaal bijzonder door de verschillende portretten van 31 historische Limburgers. Deze portretten zullen tijdens de ceremonie in de Jan Kruysen Galerij getuigen zijn als jullie elkaar het jawoord geven. Na dit bijzondere moment kan er in de Feestgrot een bruisend feest plaatsvinden. Honderden kaarsjes zullen de gasten naar de feestzaal leiden.

Lekker dineren met het gezelschap? Alle elementen van de bruiloft kunnen op deze locatie plaatsvinden. Je kan hier genieten van een uitgebreid buffet in het museum terwijl de ruimte wordt verlicht met enkel en alleen kaarsen. Dat maakt deze locatie extra romantisch. Even genieten van de buitenlucht? Dat kan op het ruime buitenterras.

Kasteel Ter Worm

Zie je het al voor je? Het prachtige landgoed wordt steeds beter zichtbaar terwijl jullie door de lange oprijlaan rijden. Wandel door de romantische bloeiende Roccotuin en treed binnen in het idyllische kasteel. Kortom: dit is de perfecte locatie in Heerlen voor een droombruiloft. Geef elkaar het jawoord in de Oranjerie in de Roccotuin en zet de dag voort in het kasteel.

Het fijne aan deze locatie is dat jullie alles uit handen kunnen geven. Zij hebben veel ervaring met het organiseren van bruiloften en jij hoeft alleen maar te kiezen. Het kasteel doet de rest voor jullie. Daarnaast staan gastvrijheid en culinair genieten hoog in het vaandeel. Een bruiloft is hier mogelijk tot zo’n 50 gasten.

Kasteeltuinen Arcen

Kasteeltuinen Arcen is een officiële trouwlocatie van de gemeente Venlo. In deze romantische sfeer en spraakmakende omgeving zal de fotograaf een prachtige bruidsreportage kunnen schieten. Trouwen doen jullie in de Grote zaal op de tweede verdieping van het kasteel.

Willen jullie alle onderdelen van de bruiloft hier laten plaatsvinden? Dan werkt het kasteel samen met Kaneman Entertastement om een diner, receptie en feestavond tot in de puntjes te verzorgen.

Sandton Chateau De Raay

Op een unieke locatie in Zuid-Nederland ligt een gerestaureerd kasteelhotel waarin luxe, ambiance en kunst centraal staan. We hebben het hier over Sandton Chateau De Raay. Het kasteel wordt omgeven door 13 hectare landgoed en beschikt over een lange oprijlaan, een eigen stukje bos, vijverpartijen, mooie terrassen en tuinen met bijzondere tuinkunst.

Het kasteel uit 1236 is verbonden met twee bijgebouwen door een indrukwekkende glazen wintertuin. Deze locatie is ideaal voor het diner of voor een afsluitend feest tot 350 personen. Elkaar het jawoord geven? Dat doen jullie in de authentieke stijlkamers, de voormalige kapel of in de uitgestrekte tuinen onder het lieflijk prieeltje of aan de schitterende waterpartij.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen voor jouw droombruiloft? Je vindt er alles over in ons online trouwmagazine.







Gerelateerde producten

Bekijk alle lint in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker