De top 10 trouwlocaties van Overijssel

Ga je voor groen, chique, landelijk, buiten of binnen? Het maakt niet uit wat je wilt: er zijn ontzettend veel prachtige en veelzijdige trouwlocaties in Overijssel. Geef elkaar het jawoord op een landgoed, ga voor een festivalbruiloft in Lutte of laat je verrassen door de mogelijkheden van een trouwerij in Preston Palace. Maar welke trouwlocaties moet je nou echt bezoeken in deze provincie? Wij hebben de top 10 trouwlocaties van Overijssel voor je op een rijtje gezet.

Parkhotel de Wiemsel

Parkhotel de Wiemsel heeft alle ingrediënten om jouw bruiloft tot een sprookje te maken. Of je het nou kleinschalig wil houden of het hele hotel wil afhuren: de keuze is aan jullie. Een professionele weddingplanner van het parkhotel zal jullie begeleiden. De plechtigheid kan plaatsvinden in de romantische rozentuin, in het oude kappeltje of op het dakterras met uitzicht over de Twentse bossen.

Vervolgens een bruisend feest geven? Er is een aparte etage met feestzalen. In dit hotel worden rust en privacy gecombineerd met spetterende feestmogelijkheden. Het mooie van dit alles: alle onderdelen van de bruiloft kunnen hier plaatsvinden. Laat je tijdens het diner verrassen door de chefs van restaurant de Wanne. Ga voor een uitgebreid buffet of tafel gezellig met de gasten tijdens een meerdere gangendiner.

De Wiemsel kan je alles uit handen nemen, maar je mag het ook zelf regelen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de muziek en het entertainment. Zij houden hierbij rekening met de sfeer en het budget van jullie bruiloft. Na een feestelijke bruiloft kunnen jullie overnachten in de royal bruidssuite. Wordt wakker met een overheerlijk ontbijt op bed en uitzicht op het park: dat is pas genieten.

Omni Mobilae

Tijdens een bruiloft bij Omni Mobilae wordt je overvallen door een ongedwongen huiselijke sfeer. Wanneer je een intiem moment wil vieren met familie en vrienden, zit je bij Omni Mobilae goed. In de zomer is het goed vertoeven op het loungeterras of midden in het bos. Ga je voor een winterse bruiloft? Na een winterse shoot in de mooie omgeving kunnen jullie heerlijk bijkomen bij een warm kacheltje.

Omni Mobilae wordt ook wel ‘het geheimpje van Raalte’ genoemd. Dat komt niet alleen door de ongedwongen sfeer, maar ook door de gezellige, vrolijke uitstraling. Het terras is met diverse houtmaterialen opgebouwd en de heerlijke zachte kussen zorgen ervoor dat je zowel kunt loungen als gewoon zitten. Geniet van een achtergrondmuziekje, kijk uit over de landerijen en wordt verwend met heerlijke hapjes.

De grote zaal van Omni Mobolilae is aan de ene kant sfeervol ingericht met kacheltjes, bankjes en stoelen en aadere kant vind je stoere statafels. Heerlijk wanneer jullie voor een intieme sfeer willen gaan. Uiteraard kan je hier ook fantastisch eten: of het nou om een klein hapje gaat of om het volledige diner.

Lumen Hotel & Events

Lumen Hotel & Events ligt in het stadioncomplex van PEC Zwolle. Hier vind je maar liefst 28 zalen, een viersterrenhotel en het Bluefinger restaurant. Kortom: je kan hier terecht voor een grootste bruiloft, maar ook voor een kleinschalige ceremonie op de middenstip.

Het hotel beschikt over 125 luxe kamers en suite en heeft een imposante uitstraling. Ontdek de moderne uitstraling van de lichtkunst in het atrium en laat je verrassen door de warmte van de meubels en de drie meter lange openhaard. Na een overheerlijk diner met het gezelschap in het Bluefinger restaurant kan het dak eraf. Feest door tot in de late uurtjes en plof vervolgens neer in het king-size bed in jullie bruidssuite.

Reimink Lemelerveld

Bij Reimink Lemelerveld kun je alles uit handen geven, maar je mag ook zelf aan de slag. De organisatie luistert naar jullie wensen en zorgt voor een unieke dag. Reimink Lemelerveld staat bekend om de persoonlijke aandacht, attente bediening en de juiste zaalindeling. Daarnaast komen zij met originele ideeën om een extra dimensie aan jullie huwelijksfeest toe te voegen.

Jullie kunnen elkaar hier zelfs het ja-woord geven in ’t Hofje van Buisman: een compleet kerkje. De kerk staat exclusief tot jullie beschikking en aansluitend is er ruimte voor een feestelijke receptie, culinair diner of verrassend buffet. Als afsluiter een knalfeest met jullie vrienden en familie? Reimink zorgt voor de hapjes, de drankjes, de sfeer en de service.

Landgoed Oldruitenborgh

In het Overijsselse Vollehove ligt de prachtige trouwlocatie Landgoed Oldruitenborgh. Dit landgoed leent zich voor alle aspecten van jullie bruiloft: van wettelijk huwelijk tot receptie en van culinair diner tot swingend avondfeest. Op loopafstand van het landgoed liggen meerdere kerken waardoor een kerkelijke ceremonie te combineren is met een wettelijk huwelijk bij Oldruitenborgh.

Het 15-eeuwse statige landhuis beschikt over een ruimte lichte entree met een prachtig uitzicht op het Engelse landschapspark. In de Trouwsalon mogen jullie elkaar het ja-woord geven en vervolgens brengen jullie een toast uit en wordt de bruidstaart aangesneden. De vertrekken van het landgoed hebben ieder een karakteristieke, eigen uitstraling. Bij mooi weer behoort een receptie in het rustieke Engelse landschapspark tot de mogelijkheden.

Vervolgens lekker dineren met het gezelschap? Dat doen jullie in een van de prachtige stijlkamers. Deze authentieke kamers kunnen tot in detail naar eigen wens worden ingericht en gedecoreerd. Jullie sluiten de dag af met een onvergetelijk avondfeest in de statige Ruitenborghzaal. Deze ruimte is ideaal voor een swingend feest.

Bij Landgoed Oldruitenborgh is het ook mogelijk om slechts een deel van de trouwdag hier door te brengen. Wil je de gehele bruiloft hier laten plaatsvinden? Slaat het dan af met een overnachting in de romantische bruidssuite.

Stedemaeght

Trouwen in stijl? Geef elkaar het ja-woord op de charmante Stedemaeght. In 1994 is het schip zelfs door Koning Willen Alexander, toen nog prins, in gebruik genomen. Dat is niet voor niets: eenmaal aan boord ontdek je de luxe sfeer en de warme inrichting. De gehele trouwerij kan plaatsvinden op het schip. Vertrek vanuit Lelystad, Hoorn, Enkhuizen, Amsterdam of Kempen en trouw op het Markermeer. Een ambtenaar van de burgerlijke stand komt aan boord om de plechtigheid officieel te maken.

Na de ceremonie is het tijd om te toasten en om de bruidstaart aan de snijden. Geniet van lekkere hapjes en kom niets te kort tijdens een tocht over het meer. Even later kunnen jullie samen met het gezelschap genieten van een overheerlijk diner uit de kombuis. Eenmaal terug in de haven komen de avondgasten aan boord en gaat de muziek aan. Zie je het al voor je?

Zweedse Tenten – The Nordic Tipi Solution

Op zoek naar een buitengewone trouwervaring? Ga dan voor een bruiloft in een Zweedse tent. De tenten van The Nordic Tipi Solution zijn speciaal ontwikkeld voor verschillende weersomstandigheden. Op die manier is het ook mogelijk om in de winters gezellig en warm te trouwen.

De organisatie helpt je graag mee om jouw droombruiloft in goede banen te leiden. Zij bieden een ruim pakket aan mogelijkheden en maatwerk concepten. Ze denken niet alleen mee over de locatie, maar ook over het gehele ontwerp van de tenten, inrichting, catering en andere feestelementen. Op die manier komen jouw wensen voor de dag helemaal tot hun recht.

Preston Palace

Op het terrein van Preston Palace ligt het gezellige grand café Gasterij de Boekerie. In deze intieme zaal in nostalgische bibliotheeksfeer vind je een bar en een dansvloer. Daarnaast beschikt de locatie over een geweldig tuinterras. Op deze locatie kom je niet voor verrassingen te staan: het is namelijk mogelijk om van tevoren een all-inclusive prijs af te spreken.

De organisatie van Preston Palace doet er alles aan om de grote dag helemaal naar jullie wens in te richten. Een weddingplanner staat voor jullie klaar om dit werkelijkheid te maken. Ga je voor een champagnetoast, hapjesbuffet of een a la carte diner? Jullie hoeven alleen nog maar te kiezen. Om je helemaal te ontzorgen, kan de organisatie de gehele planning van de bruiloft van jullie overnemen.

Ook leuk: wanneer jullie een bruiloft organiseren met minimaal 30 gasten, krijgen jullie een gratis overnachting in Preston Palace aangeboden.

Festival Bruiloft De Lutte

Vlakbij de Duitse grens, midden in de bossen, ligt een sfeervolle gerenoveerde schuur. Deze locatie is uniek door de ongedwongen knusse sfeer en de vele buitenmogelijkheden. Festival Bruiloft De Lutte stelt deze locatie beschikbaar voor jullie droombruiloft. Je kan elkaar op verschillende plekken het ja-woord geven: aan het water, op het terras, in het bos of in het open veld. Dat is toch fantastisch?

In de winter leent deze locatie zich ook voor een winterse themabruiloft. Er is een echte houtkachel aanwezig en de locatie kan helemaal in winterse sferen omgetoverd worden. Liever trouwen in de zomer? Geniet dan van een echt festivalthema met bedoeïenentent, akoestische bandjes, foodtrucks en prachtig aangeklede plekjes.

In de buurt van deze locatie zijn meerdere overnachtingsmogelijkheden. Op die manier kunnen jullie er samen met het gezelschap ook een weddingweekend van maken. Leuk als je liever een intieme bruiloft wil organiseren. Ook leuk: kampeer samen met de gasten op het terrein voor een echte weekendbelevenis.

Smit’s Paviljoen

Samen in het huwelijksbootje stappen? We kunnen geen betere plek bedenken dan trouwen bij Smit’s Paviljoen. In de kop van Overijssel vind je het schilderachtige Giethoorn. Het waterrijke landschap midden in Nederland wordt ook wel ‘klein Venetië’ genoemd. Het ligt aan de rand van natuurpark ‘De Wieden Weerribben’ in en oase van rust en ruimte.

Kortom: het is de ideale plek voor een bijzondere dag. Smit’s Paviljoen is het waterrestaurant van Nederland en ligt sinds 1935 aan de oever van het meer Het Bovenwijde. Door de unieke ligging heb je zowel vanaf het terras als vanuit het restaurant uitzicht op het meer en het natuurgebied. In combinatie met restaurant ’t Vonder kan het paviljoen jullie gehele dag verzorgen.

Ga bijvoorbeeld voor een receptie en diner in de serre van restaurant ’t Vonder en laat het feest losbarsten bij Smit’s Paviljoen. En de ceremonie? Die wordt onvergetelijk. De organisatie versiert een trouwpunter – dat is een oud Gieters gebruik – voor jullie met bloemen in de juiste kleuren. De punter wordt gebruikt voor vervoer vanaf de kerk naar het restaurant, maar is ook geweldig als decor voor de trouwshoot.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspirerende artikelen over de organisatie van de bruiloft? Je vindt bij ons niet alleen artikelen over prachtige trouwlocaties, maar ook inspiratie op het gebied van de organisatie van de bruiloft en bijvoorbeeld de aankleding. Op zoek naar tips, tricks en checklists? Bekijk het allemaal in ons online trouwmagazine.







Gerelateerde producten

Bekijk alle plaatskaartjes in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker