Waar moet ik op letten bij het kopen van een bruidsboeket?

Het bruidsboeket is een onmisbaar detail op de grote dag. Je moet het kopen van een bruidsboeket dan ook niet onderschatten. Hoe zit het precies met deze traditie en waar moet je op letten bij het kopen van dit boeket? In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten over het bruidsboeket.

 Allereerst is het boeket een belangrijk detail omdat het de outfit van de bruid helemaal afmaakt. Ga je voor een klassieke jurk? Ga dan ook voor een klassiek boeket zodat de bloemen bij de jurk passen. Neem altijd een stukje stof van de jurk mee om te kijken of de bloemen bij de jurk passen. Verder moet je rekening houden met het seizoen.

Stevig boeket

Volgens de traditie wordt het boeket aan het einde van de dag over de rechterschouder van de bruid naar de vriendinnen gegooid. Wie het boeket vangt, is de volgende bruid. Het boeket moet daarom stevig in elkaar zitten en door een ervaren vakman of –vrouw in elkaar gezet worden.

Traditie

Wil je de tradities in stand houden? Dan is het gebruikelijk dan de gom het bruidsboeket koopt. Wil je niet dat hij de stof van de jurk ziet? Geef het lapje stof dan mee in een envelop zodat de bloemist deze kan bekijken.

Etiquette

Verder mag je aan de gom ook tips meegeven over eventuele lievelingsbloemen of –kleuren. De bruidegom brengt het boeket vervolgens mee wanneer hij de bruid ophaalt. Volgens de etiquette hoort de bruid het boeket in de linkerhand te dragen.

Kopen

Ga je als bruidegom op zoek naar een geschikt bruidsboeket? Bekijk het aanbod op onze website van leveranciers en maak een selectie. Neem vervolgens met minimaal drie bloemisten contact op om je te laten informeren. Je doet er verstandig aan om het bruidsboeket bij dezelfde bloemist te laten maken als de rest van de bloemendecoratie. Vraag altijd om een sample zodat je weet wat je kan verwachten.

Bloemist

Door het boeket en de andere decoraties bij dezelfde bloemist onder te brengen, weet je zeker dat de bloemen bij elkaar passen. Daarnaast kan je hierdoor ook goedkoper uitkomen omdat de bloemist een speciale totaalprijs voor je kan maken. Maak goede afspraken met de leverancier zodat jullie op de grote dag niet voor verassingen komen te staan.

Langer bewaren

Wil je het boeket na de bruiloft nog bewaren? Dan is drogen een goede optie. Hang het boeket ondersteboven op een droge plek in huis. Je kan dit ook door een professional laten doen. Hij of zij weet ook of jouw boeket geschikt is om te laten drogen. Hier lees je alles over het bewaren van het bruidsboeket van drogen tot prepareren.

Inspiratie

Wil je meer weten over de traditie rondom het bruidsboeket? In dit artikel lees je meer over de oorsprong. Jezelf goed voorbereiden op een gesprek met de bloemist? Wij geven je alle vragen die je moet stellen aan de bloemist.

 


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires/bruidsboeketten in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker