Het organiseren van een intieme bruiloft

Een groot huwelijksfeest met honderden gasten hoeft niet per se leuker te zijn dan een intieme bruiloft. Wat heb je aan al deze gasten als je er niet eens aan toe komt om ze allemaal te spreken? Bovendien moet je er aardig voor in de buidel tasten en komen er misschien ook gasten die je helemaal niet op de grote dag wil hebben. Maar hoe organiseer je nou een intieme bruiloft en wat zijn de voor- en nadelen?

Bij een intieme bruiloft organiseer je de grote dag voor een select groepje belangrijke mensen in jullie omgeving. Op die manier weet je zeker dat je de mooiste dag van je leven deelt met de mensen die je echt dierbaar zijn. Je hoeft je niet te verantwoorden tegenover een vage kennis want je houdt de bruiloft immers klein. We hebben op een rijtje gezet wat de voordelen van een intieme bruiloft zijn zodat je deze tegen de nadelen kan afwegen.

Voordelen

  1. Alleen jouw dierbaren zijn op de grote dag
  2. Je voelt je op je gemak bij deze mensen en hebt geen onnodige stress. Daardoor kan je optimaal genieten van deze belangrijke dag.
  3. Hoe minder mensen, hoe minder kosten. Het scheelt enorm veel geld om een diner te houden voor twintig mensen in plaats van een diner voor 150 mensen.
  4. Je kunt meer geld besteden aan de onderdelen die voor jullie echt belangrijk zijn. Je kan er zelfs een leuk weekend van maken door op de trouwlocatie te blijven slapen met alle gasten of door een buitenlandse wedding te organiseren.
  5. De keuze is reuze: er is geen trouwlocatie die te klein is voor jullie intieme bruiloft.
  6. Een kleine bruiloft is ideaal wanneer je zelf het een en ander wil maken. Tijd om de handen uit de mouwen te steken en de decoraties in elkaar te flansen.
  7. Je hebt meer tijd voor de mensen die echt belangrijk zijn op je bruiloft en hoeft geen verplichte praatjes met de gasten te maken.
  8. Je kan de gasten optimaal betrekken bij de bruiloft en ze allemaal een belangrijke taak geven.
  9. Je hoeft je niet schuldig te voelen over die verre kennis die je niet hebt uitgenodigd want je hebt aangegeven dat het om een intieme bruiloft voor vrienden en familie gaat.
  10. De gasten zullen zich bijzonder voelen dat zij deel uit mochten maken van deze bijzondere dag en houden hier mooie herinneringen aan over.

Nadelen

Kortom: er zijn tientallen redenen te bedenken waarom een intieme bruiloft het ultieme liefdesgevoel geeft. Toch kleven er ook nadelen aan deze vorm van trouwen. Een intieme bruiloft moet immers wel bij jullie passen en misschien droom je juist van een echte prinsessenbruiloft met tientallen toeschouwers.

Organiseren

Hebben we je toch over de streep getrokken met deze voordelen? Dan is het tijd om na te denken over de organisatie van jullie droomdag. Eigenlijk is de organisatie van een intieme bruiloft in grote lijnen hetzelfde als bij een grootse bruiloft. Er hoeft echter minder geregeld te worden.

Weddingplanner

Ook voor de organisatie van een kleine bruiloft kan het erg handig zijn om een weddingplanner in te schakelen. Zij kan jullie inspireren om er een onvergetelijke dag van te maken. Wanneer er een klik is met deze professional zal zij al snel tot inspirerende ideeën komen die echt bij jullie passen. Wat dacht je van een winterse bruiloft in Oostenrijk in een romantisch chalet? Of juist een zomerse bruiloft met de voetjes in het zand?

Locatie

Trouwen met een intiem gezelschap vraagt ook om een intieme locatie. Wanneer je een kleinschalige bruiloft organiseert, past het niet helemaal in het thema om op een groot landgoed te trouwen. Denk hier dus ook goed bij na wanneer jullie je ogen laten vallen op bepaalde trouwlocaties. Misschien is het juist wel sfeervol om een diner te organiseren in jullie favoriete restaurant. Of wat dacht je van een feest in de kroeg waar jullie elkaar hebben leren kennen?

DIY

Het voordeel van een kleinschalige bruiloft is dat je heel veel zelf kunt regelen en maken. Zo kun je ervoor kiezen om zelf de bruidstaart in elkaar te zetten. Misschien vindt je moeder het zelfs wel leuk om een bruidstaart te maken. Er zijn echter nog veel meer onderdelen die je zelf kan regelen. Denk maar aan:

  • De bloemdecoraties
  • De decoratie
  • De uitnodigingen
  • De trouwkleding
  • De catering

Diner

Met een klein gezelschap kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om zelf het diner in elkaar te zetten. Wat dacht je van een zomerse bruiloft met als afsluiter een barbecue op het strand? Dit kan je gemakkelijk van tevoren regelen. Zorg wel dat je iemand binnen het gezelschap aanwijst die ‘chef barbecue’ wil zijn op de grote dag. Zo weet je zeker dat je zelf ook kan genieten van het diner en de gasten.

Waar je niet op mag besparen

Er zijn een heleboel aspecten die je zelf kan regelen en waar je op kan besparen met een intieme bruiloft, maar je moet opletten dat dit niet afdoet aan de grote dag. Wil je nichtje graag de trouwfoto’s maken en is dat haar hobby? Weeg dan goed af of jullie niet beter een professionele fotograaf in kunnen schakelen. De foto’s zijn immers herinneringen voor het leven en het zou zonde zijn als het trouwalbum nadien een tegenvaller is. Hier lees je hoe je een goede trouwfotograaf kan herkennen.

Inspiratie

Misschien wil je wel een intieme bruiloft omdat je niet voor de eerste keer trouwt. Lees hier met welke zaken je nog meer rekening moet houden als je niet voor het eerst trouwt. Meer weten over de catering op de bruiloft? Lees hier alles over de DIY catering: zelf de catering verzorgen op je bruiloft.

 







Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker