5 dingen die je in de nacht voor de bruiloft moet doen

De leveranciers zijn ingeschakeld, het draaiboek is opgesteld en de gasten zijn klaar voor de grote dag. Maar nu? Wat doe je de nacht voor de bruiloft? Je hebt alles tot in de puntjes geregeld, maar toch gieren de zenuwen door je lijf. Zeker weten dat je niets over het hoofd ziet? Lees dan onze vijf punten die in de nacht voor de bruiloft absoluut niet mag vergeten.

Lijstjes

Als er een manier is om van je stressgevoel af te komen, is het wel het opstellen van lijstjes. Schrijf de punten op die door je hoofd gieren en maak een lijst met de zaken die je niet mag vergeten of nog moet regelen. Zeker weten dat je op de grote dag alles bij de hand hebt? Maak dan een inpaklijst en pak van tevoren deze spullen zorgvuldig in. Vraag eventueel een vriendin of je moeder om de spullen mee in te pakken, want met z’n tweeën zie je zeker niets over het hoofd.

Geloften

De voorbereiding van de geloften kunnen een grote stressfactor zijn. Het is goed om je geloften een dag van tevoren nog eens door te nemen. Maak een klein briefje met sleutelwoorden en oefen het voor de spiegel of voor een vriendin. Zij kan je eventueel tips geven en de stress verlichten.

Checken

De dag voor de bruiloft is het goed om alle afspraken te dubbelchecken. Ga na of de afgesproken tijden met de leveranciers nog overeenkomen en of alles aanwezig is voor de trouwerij. Loop het draaiboek nog eens langs en ga eventueel nog langs de trouwlocatie. Op deze manier ga je de nacht rustig om omdat je weet dat alles goed geregeld is.

Reserves

Er kan veel misgaan, maar gelukkig kan je een heleboel problemen voorkomen door een goede voorbereiding. Neem een bruiloft emergency-kit mee met belangrijke spullen, maar denk ook aan de techniek. Pak bijvoorbeeld wat extra kabels en batterijen in en check van tevoren of de technische apparaten het doen.

Verwennen

Nadat je alle cruciale zaken hebt nagelopen, mag je jezelf best even verwennen. Het is belangrijk dat je goed uitgerust bent voor de grote dag en er op je best uit ziet. Ga met de bruidsmeisjes op pad voor een manicure of geef jezelf even ‘me-time’ door een warm bad vol te laten lopen.

Inspiratie

Met deze voorbereidingstips weet je zeker dat je de grote dag zonder zorgen in kan gaan. Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan meer artikelen over trouwen. Op onze blogpagina lees je meer over het plannen van je bruiloft tot in de puntjes, maar ook over trouwen met een hittegolf en het kiezen van de stof voor de trouwjurk.







Gerelateerde producten

Bekijk alle accessoires in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker