Favoriet

Het organiseren van een grootse bruiloft

Als klein meisje droomde je misschien al van een echte prinsessenbruiloft met alles erop en eraan. Inmiddels ben je verloofd en komt de grote dag steeds dichterbij. Je droomt van een grote bruiloft die zowel voor jullie als echtpaar als voor de gasten onvergetelijk zal zijn. Een grote bruiloft brengt echter flink wat organisatiestress met zich mee. Om je op weg te helpen, hebben we een aantal handige tips opgesteld bij het plannen van een grote bruiloft. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet.

Je hebt inmiddels misschien al wel een enorme gastenlijst opgesteld en kijkt uit naar het moment waarop jij in het middelpunt staat. Toch is het goed om van tevoren na te gaan of je echt een grote bruiloft wil. Dit kan aardig in de kosten oplopen en een kleine, intieme bruiloft kan vaak ook erg gezellig en sfeervol zijn. Je hebt zo de belangrijkste mensen om je heen en je hoeft je tijd niet te verdelen over de gasten.

Trouwlocatie

Ga je toch voor een groots feest? Houd dan allereerst rekening met de trouwlocatie. Wanneer je een grote bruiloft wil organiseren, heb je een locatie nodig waar je al deze gasten kwijt kan. Informeer van tevoren bij je favoriete locaties wat het maximaal aantal gasten is voor de ruimte waar jullie willen trouwen. Je wilt immers niet dat de gasten hutjemutje op elkaar staan.

Felicitatierij

Bij een grote bruiloft kunnen bepaalde onderdelen op de grote dag een flinke klus zijn. Denk maar eens aan de felicitatierij. Het is niet handig om meerdere uren aan dit onderdeel te besteden, maar met een grote gastenlijst zit je hier al snel aan. Gelukkig zijn er talloze manieren om dit te omzeilen. Meer hierover lees je in ons artikel met alternatieven voor de felicitatierij op de bruiloft. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf langs de gasten te gaan en bedenk een leuk systeem zodat je zeker weet dat je iedereen hebt gesproken.

Kosten

Daarnaast kan het organiseren van een grote bruiloft aardig in de kosten lopen. Gelukkig zijn er veel manieren waarop je kan besparen. Kies er bijvoorbeeld voor om de gasten geen bedankje mee naar huis te geven of ga voor een simpel cadeau. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze originele huwelijksbedankjes voor de gasten?

Weddingplanner

Daarnaast kan een weddingplanner je op weg helpen bij het organiseren van een grote bruiloft. Hij of zij heeft veel ervaring met de organisatie van bruiloften en kan je daarnaast helpen om het budget te bewaken. Wil je het liever zelf doen? Bekijk dan hier hoe je de bruiloft tot in de puntjes kan plannen. Bekijk ook onze andere handige checklists voor het organiseren van de bruiloft om zeker te weten dat je niets over het hoofd ziet.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu
Gerelateerde productenBekijk alle accessoires in de trouwshop