De top 10 trouwlocaties in Utrecht

Trouwen in Utrecht is absoluut onvergetelijk. Deze historische en bruisende stad geldt als het kloppende hart van Nederland. In Utrecht vind je talloze trouwlocaties waar jullie elkaar het ‘ja-woord’ kunnen geven. Denk maar eens aan een van de vele natuurrijke plekjes of ga voor een betoverende ceremonie op de Dom. Deze gevarieerde stad heeft voor ieder stel wel wat te bieden. Wij delen graag onze top-10 favoriete trouwlocaties in Utrecht met jullie.

Festival Bruiloft Huis ter Heide

Wie op zoek is voor ee echte themabruiloft in festivalsferen, zit bij Huis ter Heide in Utrecht goed. Festival Bruiloft stelt deze locatie ter beschikking voor een onvergetelijke dag. Maak je er liever een lang weekend van? Ook dat is mogelijk. Laat (een deel van) de gasten overnachten en maak er een meerdaagse bruiloft van! Er zijn maar liefst 64 slaaplaatsen aanwezig, maar dit kunnen jullie uitbreiden door tenten en caravans op het terrein te laten plaatsen. De mogelijkheden op deze locatie zijn eindeloos.

Natuurlijk kunnen jullie de gehele bruiloft buiten laten plaatsvinden op het terrein. Zet een paar leuke tenten op en geniet van een overheerlijk diner aan lange tafels. Of zie je liever een paar rollende keukens verschijnen om de festivalsfeer er goed in te houden? Ook dat is mogelijk. ’s Avonds kunnen jullie met het hele gezelschap genieten van een sfeervol kampvuur op de kampvuurplaats. Daar kunnen jullie marshmallows als desserts branden.

Gooit het weer roet in het eten? Dan is er altijd een plan B. De lichte binnenlocatie biedt genoeg mogelijkheden om last-minute naar uit te wijken. Wanneer jullie het feest binnen willen organiseren, biedt deze locatie ruimte voor 150 mensen. Ga je voor groots? Overweeg dan zeker een buitenceremonie. In dat geval kunnen er tot wel 350 mensen bij de grote dag zijn.

Fundatie van Renswoude Utrecht

Geheel in 18e–-eeuwse stijl vind je de Fundatie van Renswoude in Utrecht. Dit monumentale pand is werkelijk waar een barokke pracht. Deze unieke locatie vormt een prachtig decor voor jullie droombruiloft. Je hebt hier ontzettend veel mogelijkheden. Geniet van de prachtige stadstuin die in het historische Utrechtse Museumkwartier ligt of ga voor een meergangendiner in de imposante Regentenkamer.

Bij mooi weer kunnen jullie hier kiezen voor een buitenceremonie. Wil je een extra dimensie geven aan de bruiloft? Dat kan. Je kan hier namelijk per boot arriveren waardoor de bruiloft nog statiger en romantischer wordt. De gasten zullen hier hun ogen uitkijken door de vele prachtige ornamenten, kroonluchters en kunstwerken.

In de stadstuin kunnen jullie vervolgens een mooie fotoshoot plannen. De trouwlocatie stelt de deuren open voor gezelschappen van 5 tot 50 personen.

Domtoren

Trouwen in de Domtoren: wie wil dat nou niet? De huwelijksvoltrekking zal plaatsvinden in de indrukwekkende Michaelskapel. Op 11 meter hoogte geven jullie elkaar het ‘ja-woord’. Oorspronkelijk was deze ruimte het privevertrek van de Bisschop van Utrecht. In deze hoge zaal met stenen bogen, glas-in-lood ramen en kaarsen langs de wanden zal de ceremonie gegarandeerd sfeervol zijn. Er is plek voor honderd gasten en jullie mogen de ruimte zo inrichten en decoreren als jullie zelf willen.

Na de ceremonie kunnen jullie samen met de gasten toasten op het huwelijk. Dit kan in dezelfde kapel, maar bij mooi weer is het ook mogelijk om dit in de Flora’s hof te organiseren. Deze naastgelegen tuin is het ideale decor voor een zomerse bruiloft. Daarnaast kan ook de receptie, het diner en het feest rondom de Domtoren plaatsvinden. Handig, zo hoeven de gasten niet steeds naar de volgende locatie.

Restaurant De Rechtbank

Bij Restaurant De Rechtbank staat een klein team van enthousiaste medewerkers voor jullie klaar om de dag te organiseren. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden op deze locatie. Denk bijvoorbeeld aan een de receptie, maar ook aan een viergangendiner of een spetterend feest in jullie eigen ‘rechtszaal’. Ook fijn: overnachten kan ook bij De Rechtbank. De volgende dag kunnen jullie heerlijk napraten over de geweldige dag met een select gezelschap.

In de Onze Vrouwe Justitia zaal kunnen zo’n 250 mensen terecht. De zaal beschikt over een bar met LED-verlichting, geluidsinstallatie en een beamer met scherm. Dat hoeven jullie in ieder geval al niet te regelen. Voor andere zaken kijkt de organisatie van De Rechtbank graag samen met jullie naar de mogelijkheden.

Kookmeesters

Uniek, culinair en sfeervol: dat is trouwen bij de Kookmeesters. In dit historische pand in de binnenstad van Utrecht kan je terecht voor een feestelijke receptie, een verrassend diner of een spetterend feest. Alles op een locatie? Ook dat kan.

In een intieme en gezellige ambiance kunnen jullie de gasten verwelkomen voor de huwelijksvoltrekking. Kookmeesters kijkt samen met jullie hoe de dag helemaal naar wens ingericht kan worden. De locatie hanteert geen zaalhuur, maar gaat voor een smaakvolle invulling voor ieder budget. Jullie bruiloft is dus altijd op maat gemaakt en origineel.

De locatie beschikt over drie ruimtes. De barruimte en keukenruimte kunnen worden samengevoegd waardoor jullie nog meer gasten kunnen ontvangen. In totaal kunnen er zo’n 50 mensen bij de ceremonie zijn en zo’n 150 mensen tijdens het feest.

GrachtenAtelier

Het GrachtenAtelier ligt aan het mooiste en meest romantische stukje van De Oudegracht in Utrecht. Deze werfkelder ligt op vijf minuten loopafstand vna het gemeentehuis en De Dom. Ideaal als jullie een ceremonie in de Dom willen combineren met een spetterend feest bij het GrachtenAtelier.

Natuurlijk is het ook mogelijk om alle onderdelen van de bruiloft te organiseren bij het GrachtenAtelier. Snijd de bruidstaart aan op het terras aan de gracht, geniet van een heerlijk viergangendiner en sluit de avond af met een spetterend feest met DJ. Het personeel van het atelier staat voor jullie klaar om alles naar wens in te richten. Persoonlijke aandacht staat hierbij centraal.

Ook leuk: aan- of afmeren met een prachtige sloep of romantische gondel is hier ook mooi. Parkeren? Ook geen probleem. De gasten kunnen parkeren vijftig meter verderop parkeren en het centraal station ligt op loopafstand. Een feest is hier mogelijk vanaf 10 personen tot ongeveer 150 gasten.

Delano

Trouwen in Utrecht in Italiaanse sferen? Bij Delano is het mogelijk. De gouden accenten op deze locatie doen denken aan de chiauwe clubs van de jaren zestig. Tegelijkertijd waan je je in een van de hotspots van Milaan met het strakke, mokkabruine interieur. Niet alleen geniet je hier van een typisch Italiaans interieur, maar ook van de Italiaanse gastvrijheid.

Deze bar beschikt over drie verschillende bars, een keuken en een Club. De club is het achterste gedeelte van Delano.  Deze ruimte is sfeervol ingericht met chocoladebruine wanden, loungebanken en een openhaard. Uiteraard kun je bij Delano ook genieten van de echte Italiaanse keuze tijdens een meergangendiner of een buffet voor het hele gezelschap. Op deze locatie kun je zo’n 40 tot honderd gasten kwijt. 

Stadskasteel Oudaen

Op zoek naar de ideale trouwlocatie voor een bijzondere stadsbruiloft? Ga dan voor een betoverende ceremonie bij stadskasteel Oudaen. Of je nou gaat voor chique of speels: alles is hier mogelijk. Maak je entree via de Oudegracht of ga voor een romantische aankomst via het water.

Stadskasteel Oudaen is een klassiek kasteel met een eigentijds tintje. Het historische en moderne ontmoeten elkaar op deze locatie. De organisatie helpt jullie graag om alles helemaal naar jullie wensen in te richten. Ga je voor een meergangendiner of een overheerlijk buffet terwijl jullie aan lange tafels met de gasten kletsen?

Trouwen is hier mogelijk voor kleine gezelschappen, maar ook voor grote gezelschappen tot zo’n 200 gasten.

Rederij Schuttevaer Rondvaart

Trouwen en daarna al varend proosten met een glas prosecco en een mooie bruidstaart? Het kan bij Rederij Schuttevaer Rondvaart. Zij organiseren al meer dan 50 jaar rondvaarten en boottochten in en om Utrecht.

In combinatie met verschillende restaurants, trouwlocaties en trouwvervoer bieden zij speciale arrangementen voor bruiloften aan. Zo zijn er veel prachtige trouwlocaties aan het water in de provincie waardoor de Schuttevaer een mooie rol kan spelen als trouwvervoer.

Of wat dacht je van een prachtige ceremonie in stadskasteel Oudaen en vervolgens een feestelijk diner aan boord? Ga voor een Italiaans, Frans of Grieks buffet of bekijk samen met de rederij naar andere mogelijkheden. De Rederij beschikt over acht bonen, rondvaartboten en partyschepen. De boten hebben een capaciteit van 58 tot 80 personen.

Mammoni

Trouwen met een Italiaans tintje in het stadshart van Utrecht? Mammoni Eten & Drinken is de ideale plek voor een ceremonie. Eenmaal binnen waan je je in een sfeervolle, romantische ambiance. Dit historische pand beschikt over verschillende ruimtes zoals de bestuurskamer, bridgekamer, de spin en het grand café. Op de eerste etage vind je een barruimte en er is ook een sfeervolle zolder aanwezig. Kortom: de verschillende ruimtes bieden ontzettend veel mogelijkheden.

Wie bij de Mammoni wil trouwen, kan hier maximaal 200 gasten kwijt. Ook met een klein gezelschap kan je hier de bruiloft laten plaatsvinden. Maak je over het eten geen zorgen: de chef-koks staan voor je klaar om de Italiaanse keuken in te duiken. Geniet van een heerlijk antipasti buffet of ga voor een luxe Italiaans buffet met alles erop en eraan. Liever meerdere gangen? Ook dat is mogelijk. Natuurlijk gaat het personeel tussentijds even langs de gasten om een lekkere Italiaanse borrelhap te serveren.

Inspiratie

Bekijk hier alle trouwlocaties in Utrecht. Ben je op zoek naar meer inspirerende artikelen over trouwen? In ons online trouwmagazine vind je wekelijks de laatste updates op het gebied van trouwen. Zo houden we je op de hoogte van de mooiste trouwlocaties, de nieuwste trends en handige DIY-items. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze handige gids trouwen: Waar begin je? Bekijk ook eens deze originele ideeën en alternatieven voor het gastenboek.







Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lampionnen in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker