Trouwen: waar begin je?

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! De organisatie van de bruiloft is een hele klus en waarschijnlijk komt er heel wat op je af. Dat is helemaal niet nodig, want wij hebben een aantal handige tools en checklists waarmee je alles tot in de puntjes kan regelen. Leun lekker achterover en lees in dit artikel waar je moet beginnen met de organisatie van de bruiloft. Het belangrijkste: blijf genieten van ieder moment!

Waar moet je beginnen?

Je hebt volmondig ‘ja’ gezegd tegen je verloofde en het nieuws gedeeld met vrienden en familie, maar nu? Met onze handige to-do-list sla je geen belangrijke stappen over. Begin met de organisatie van het verlovingsfeest, bepaal het trouwbudget en bepaal op welke dag jullie willen trouwen.

Planning

Handig: je kan de taken afvinken die al zijn volbracht en je kan het helemaal naar wens personaliseren. Wil je deze handige lijst gebruiken? Maak dan een gratis account aan voor onze planningtools. Vertel ons vervolgens meer over de details van je bruiloft zoals het budget en ga naar ‘planning’. Je ziet hier ook hoeveel taken er nog open staan en wat je al hebt voltooid, handig!

Gastenlijst

Een volgende belangrijke en –soms frustrerende- stap is het opstellen van de gastenlijst. Ook daar hebben we een handig hulpmiddel voor. Via je account ga je naar de gastenlijst en voeg je gemakkelijk een huishouden of gast toe. Vul de gegevens in van de desbetreffende persoon zodat je dit gemakkelijk op een plek hebt. Vind je het lastig om de gastenlijst op te stellen? Je bent niet de enige! Daarom hebben we een reeks artikelen over het opstellen van de gastenlijst.

Hulp bij het opstellen van de gastenlijst

Je vraagt je misschien af hoe je moet omgaan met gasten die tweede keus zijn en of je collega’s echt moet uitnodigen. Andere vragen? Bekijk dan het vraag en antwoord artikel over gasten uitnodigen. Het opstellen van de gastenlijst is immers een belangrijk onderdeel en kan de grote dag maken of breken. Deze artikelen helpen je op weg en ontnemen je kopzorgen bij het opstellen van dit belangrijke onderdeel.

Leveranciers contacten

Is de gastenlijst af en is de save the date kaart de deur uit? Dan is het tijd om de leveranciers te benaderen. Maak afspraken en weeg de voor- en nadelen af van de verschillende partijen. Stel van tevoren samen een lijst met vragen op voor een goede voorbereiding. Het is belangrijk om goede afspraken te maken wanneer jullie knopen gaan doorhakken. Zo staan jullie –maar ook de leverancier- nooit voor verassingen.

Inspiratie

Wil je meer weten over de organisatie van de bruiloft? Op onze blogpagina vind je over ieder onderdeel wel een artikel met tips en tricks zodat je zeker bent van een goede voorbereiding. Wat dacht je bijvoorbeeld van het matchen van de trouwjurk met het trouwpak of huwelijksbedankjes voor de gasten?Gerelateerde producten

Bekijk alle plaatskaartjes in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker