Trouwen in België: de allermooiste trouwlocaties

Gefeliciteerd, binnenkort verklaren jullie de liefde aan elkaar voor een groot publiek. Uiteraard is dit een bijzondere dag die moet plaatsvinden op een mooie locatie. Misschien doe je dat liever niet in eigen land. Dat snappen wij heel goed: er zijn ontzettend veel mooie trouwlocaties (net) over de grens voor een sfeervol weddingweekend. Wij zijn fan van de trouwlocaties van onze Zuiderburen en hebben daarom de mooiste trouwlocaties in België voor je op een rijtje gezet.

Kasteeldomein Chateau Thermes de Cugnon – België

Het luxe kasteeldomein Chateau Thermes de Cugnon ligt in de Belgische Ardennen. Deze prachtige locatie ligt in Cugnon in België en is ideaal voor een intiem gezelschap. Wat dacht je van een weddingweekend: dát is de trend van dit moment. Samen met het hele gezelschap maken jullie er een aantal mooie dagen van en laten jullie je in de watten leggen.

Een weddingweekend is hier mogelijk tot een gezelschap van 50 personen. Willen jullie toch wat meer mensen uitnodigen voor de feestavond? Dan is dit geen probleem. Tijdens het weddingweekend is het gehele kasteeldomein exclusief voor jullie. Je geniet hier in alle rust in de twee salons, de prachtige eetzaal en van een professionele keuken.

Voor de kids is er een speeltuin in de betoverende parktuin en wie van de zon wil genieten kan uitrusten op het terras met luxe tuinmeubelen. Ontspannen? Geen probleem. Dat doe je in de thermesruimten met overdekt, verwarmd zwembad, 2 sauna’s en 2 jacuzzi’s.

Ardennen Landgoed Le Herou

Landgoed Le Herou in de Belgische Ardennen vormt een prachtige setting voor een romantisch weddingweekend. Geniet van de weelderige omgeving of kom bij in de gezellige living met houtkachel in het prachtige landhuis.

Deze accommodatie beschikt over maar liefst vijf etages en biedt alle mogelijkheden om ook individueel te doen waar je zin in hebt. De gasten kunnen heerlijk eten in de riante woonkeuken, de sfeervolle eetsalon of op de grote zonneterrassen met een betoverend uitzicht. Daar kunnen jullie ook heerlijk eten als het weer het toelaat om te barbecueën.

Voor de kleintjes is er een klimtoren, schommels, een glijbaan, een wip en een zandbak. Wie zin heeft in een activiteit, zit in deze omgeving goed. Je kan hier terecht om de kanoën, klimmen, maar ook voor het bezoeken van grotten en oriëntatietochten. 

Landhuis in de Ardennen – Spa

Nabij de mondaine stad Spa ligt een prachtig 18e-eeuws landhuis. Laat je verrassen door de appelboomgaard en de rustieke tuin en geniet met het hele gezelschap van een sfeervol weddingweekend. Op de benedenverdieping van dit landgoed vind je de woonkamer met openhaard en een dinergedeelte met grote houten tafels. Deze verdieping kan ook tot feestruimte omgetoverd worden en biedt plaats aan zo’n 70 gasten. Door de openslaande deuren naar buiten is het mogelijk om de ruimte uit te breiden met tenten om een groot feest te organiseren. Liever met een klein gezelschap jullie huwelijk vieren? Het landhuis biedt plek aan zo’n 20 volwassenen. Wie het groots wil vieren kan nog eens 100 gasten laten logeren op de naastgelegen camping.

Op de eerste verdieping van het landhuis vind je een stijlvolle ruimte die zich leent voor een smaakvol diner met de gasten. Trouwen in de zomermaanden? Dan kan het diner ook plaatsvinden in de prachtige tuin. Liever trouwen in de winter? Ook dat is mogelijk. Deze locatie is ontzettend sfeervol en romantisch en leent zich goed voor een winterse bruiloft. Denk maar eens aan de knapperende haardvuurtjes en de met sneeuw bedekte tuin verlicht door fakkels.

Park van Beervelde

Het Park van Beervelde is een prachtig Koetshuis in het plaatsje Beervelde in Oost-Vlaanderen. Deze plek is niet alleen gemakkelijk te bereiken, maar beschikt ook over een ruime parkeerplaats. De mogelijkheden zijn hier eindeloos.

Je kan gaan voor een romantische ceremonie, sfeervolle receptie of een avondfeest als spetterende afsluiter. Samen met de huiscateraar en het ervaren personeel gaan jullie op zoek naar een originele vormgeving voor jullie droombruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een feest in de tuin van Beervelde? Vanuit een grote tent op het terrein hebben jullie een prachtig uitzicht over het Koetshuis.

In het Park van Beervelde is het ook mogelijk om buiten te trouwen. Als het weer mee zit mogen jullie elkaar het jawoord geven in de ommuurde moestuin of op de locatie rondom de schapenstal. Toch slecht weer? Dan kunnen jullie altijd terugvallen op de binnenlocatie.

Het Godshuis – Sint-Laurens

Het Godshuis ligt in het plaatsje Sint-Laureins tussen bekende plaatsen zoals Gent, Brugge en Knokke. Deze plek is niet alleen een ideale uitvalsbasis om deze gezellige steden te bezoeken, maar vormt ook een mooi decor voor jullie bruiloft. Hert 19-eeuwse monumentale complex heeft alles wat je je maar kunt bedenken. Het complex beschikt over een hotel, bistro en wellness.

Oorspronkelijk werd het Godshuis gebouwd als klooster, maar in de loop der tijd is het een totale ruïne geworden. Het complex is inmiddels geheel in stijl gerenoveerd voor evenementen. Zo is de historie van het gebouw goed te voelen in de kelder van het gebouw. Daar bevinden zich de wellness en de bistro.

In het Godshuis staan producten en activiteiten uit de regio centraal. Daarnaast staat deze plek bekend om de prachtige natuur en als plek om te onthaasten. Een heerlijke plek voor een weddingweekend waarin jullie met het gehele gezelschap leuke uitstapjes kunnen maken naar leuke plaatsen of kunnen genieten van de zee.

Barcelona Meeting – Antwerpen

Vanuit Barcelona Meeting geniet je van een prachtig uitzicht over het water van Antwerpen. Deze trouwlocatie ligt langs de oever van de Schelde waar de stroom een trage bocht maakt richting de stad. De locatie beschikt over een multifunctionele eventzaal met moderne faciliteiten. Bijzonder aan deze plek is dat de zaal vroeger diende als whiskeydepot aan de Scheldekaaien. Vanuit de grote ramen kijk je zo naar het water en op het terras kan je in de zomer heerlijk genieten van een zomerbriesje en de zonnestralen.

Barcelona Meeting is geen grootschalige locatie, maar een middelgrote locatie waar persoonlijk contact en maatwerk op de eerste plek komen. “Omdat we alles ook zelf op maat van de klant in orde brengen, heeft die maar één enkel aanspreekpunt nodig en kunnen wij de kwaliteit van elk detail garanderen”, aldus Dimitri Massiaen van Barcelona Meeting. Om die reden wordt er ook maar één event per dag op deze locatie georganiseerd.

Denken jullie aan een trouwerij op deze locatie? Voor de receptie is er plek voor zo’n 180 gasten.

Inspiratie

Als bruid wil je goed voorbereid zijn op de grote dag. Wij helpen je graag een handje op weg in ons online trouwmagazine. Hier vind je niet alleen handige tips en checklists, maar ook inspirerende artikelen voor bijvoorbeeld de decoratie of het thema van jullie bruiloft. Kijk maar eens naar dit artikel over blikjes achter de auto tijdens de bruiloft en leuke alternatieven. Of wat dacht je van een kasteel als trouwlocatie voor jullie bruiloft?







Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lopers in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker