Campingbruiloft: de ultieme gids voor een bruiloft op de camping

Trouwen op de camping? Oké, we geven toe dat het een beetje vreemd klinkt, maar steeds meer stellen trouwen met liefde en plezier op een camping. Helemaal niet zo gek: je kan genieten van de prachtige Nederlandse natuur en kan met z’n allen blijven logeren op de locatie. Helemaal fantastisch als jullie echte campingliefhebbers zijn! In dit artikel vertellen we je alles over de campingbruiloft.

Met je wc-rol onder je armen naar het toiletgebouw, op je Adidas-slippers naar de supermarkt en hier en daar wat improvisatiewerk: kamperen heeft hier en daar nog een ouderwets imago. Toch kan kamperen tegenwoordig met de nodige luxe op bijvoorbeeld een zogenaamde glamping. Houd je juist van de primitieve levensstijl? Ga dan voor een simpele camping en ga back to the basics tijdens jullie trouwdag.

Voordelen

Er hangen ontzettend veel voordelen aan een campingbruiloft. Jullie hebben niet alleen een originele en bijzondere locatie te pakken, maar er zijn heel veel mogelijkheden. Wanneer jullie trouwen op een camping is er vaak een binnen- en buitenlocatie in één. Handig, aangezien het weer in Nederland nog weleens roet in het eten kan gooien. Beschikt de locatie niet over een binnenplekje? Geef er je eigen draai aan en huur een festivaltent zodat de gasten droog zitten.

Daarnaast hebben jullie de vrije hand als het aankomt op de decoratie. Denk aan verlichte paden, lampionnen, vuurkorven en lange tafels waar jullie met het gezelschap aan kunnen eten. Jullie hebben ontzettend veel ruimte die volledig naar wens ingericht kan worden. Je kan kiezen voor een camping die thuis is in het organiseren van bruiloften, maar je kan ook gaan voor jullie favoriete kampeerplekje.

Trouwen op de camping

Voelt de sfeer en locatie van de camping goed? Dan moeten jullie alleen nog nagaan of jullie hier mogen trouwen. Een locatie kan eenmalig tot trouwlocatie aangewezen worden door de gemeenten. Dit moeten jullie op tijd aanvragen bij de gemeente. Houdt er rekening mee dat hier kosten aan verbonden zijn. Een ambtenaar bekijkt vervolgens of het mogelijk is om te trouwen op de locatie naar keuze. Hierbij wordt rekening gehouden met bepaalde veiligheidseisen. Soms bezoekt de ambtenaar ook de locatie.

Wanneer de locatie is geregeld, is het tijd om de bruiloft te organiseren. Gelukkig zijn er geen vaste regels voor een campingbruiloft. Jullie mogen helemaal zelf bepalen hoe deze grote dag eruit komt te zien. Ga voor een themabruiloft zoals back to nature of een festivalthema, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Een thema maakt het echter wel gemakkelijk om de rest van de bruiloft in te richten.

Themabruiloft

Wanneer jullie voor een thema gaan, is het gemakkelijk om dit thema door te voeren in andere elementen. Denk bijvoorbeeld eens aan het diner. Jullie kunnen voor een meerdere gangendiner gaan, maar dit past natuurlijk niet echt bij een campingsfeertje. Wanneer jullie kiezen voor een festivaltintje passen rollende keukens helemaal bij het thema. De foodtrucks geven niet alleen een leuke uitstraling, maar op die manier is er ook voor ieder wat wils. Willen jullie juist het echte kampeergevoel meegeven aan de gasten? Ga dan voor een sfeervolle barbecue aan lange tafels. Iedereen kan vervolgens lekker neerploffen, genieten van de laatste zonnestraaltjes en genieten van een drankje.

Na het diner is het tijd voor een spectaculair feest. Check van tevoren of de camping hier wel een vergunning voor heeft en tot hoe laat jullie door mogen feesten. Vaak mag dit niet tot in de kleinste uurtjes. Is er geen feest mogelijk? Je kan ook gaan voor een weddingweekend met een klein gezelschap. Na het diner genieten jullie met een klein gezelschap met marshmallows bij het kampvuur. Geniet van de lichtjes in de bomen, de prachtige sterrenhemel en jullie meest dierbare vrienden en familieleden.

Overnachten

Een van de voordelen van een bruiloft op de camping is de mogelijkheden om te overnachten. Huur een tipi, luxe lodge of zet primitief je eigen tentje op. Wanneer jullie het kampeerterrein voor een weekend afhuren, is het vaak ook nog eens een stuk goedkoper. Is het niet fantastisch om na de bruiloft nog een volledige dag samen met het gezelschap nagenieten? Maak een wandeling in de natuur en geef de gasten een klein lunchpakketje voor onderweg.

Kortom: er zijn ontzettend veel mogelijkheden wanneer je wil trouwen op de camping. Ben je op zoek naar een geschikte trouwlocatie in de natuur? Op onze website vind je een aantal locaties waar je kan trouwen op de camping. Bekijk bijvoorbeeld eens de verschillende locaties van Festival Bruiloft. Deze organisatie heeft veel ervaring met het organiseren van campingbruiloften en festivalthema’s. Of wacht dat je van een bruiloft op een boerderij? Zij kunnen alles van A tot Z voor je regelen. Houd je liever alles in eigen beheer? Ook dan is het mogelijk om de locaties te huren.

Inspiratie

Wie gaat trouwen, moet ontzettend veel regelen. Heb je al gedacht aan de bruidstaart, de catering en de decoratie? Misschien wel, maar er zijn nog veel meer zaken waar je rekening mee moet houden. Wat doe je bijvoorbeeld met de bruidsjurk na de bruiloft? Wanneer zien jullie elkaar voor het eerst op de grote dag? Het zijn allemaal zaken die door je hoofd spoken. Geen zorgen, in ons online trouwmagazine vind je niet alleen inspirerende artikelen, maar ook het antwoord op al je vragen.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker