Trouwen zonder bruidspersoneel, kan dat?

Je gaat trouwen en hebt veel gelezen over het bruidspersoneel. Een getuige, bruidsmeisjes, ceremoniemeester en een ringdrager... heel veel taken te verdelen dus. Als jij het liefst niet hebt dat al deze mensen taken voor jou moeten gaan vervullen kun je dit ook zelf regelen. Dit is alles dat je moet weten wanneer je zonder bruidspersoneel wil trouwen.

Bruidsmeisjes en -jonkers

Trouwen zonder bruidsmeisjes of -jonkers kan. Je zal dan veel taken zelf op je moeten nemen. Op de trouwdag zelf krijg je natuurlijk zat hulp van je gasten wanneer je hierom vraagt. Wel is het hebben van bruidsmeisjes erg handig want het scheelt jou een hoop stress. Anderzijds levert het hebben van bruidsmeisjes ook weer veel stress op, door bijvoorbeeld onderling gekibbel. Lees hier wat de taken van de bruidsmeisjes zijn.

Getuigen

Volgens de Nederlandse wet moet je twee getuigen hebben die jullie huwelijk rechtsgeldig maken. Trouwen zonder getuigen kan dus in feite niet. Je kan dit natuurlijk wel beperken door hen alleen die handtekening onder de akte te zetten en hen verder geen verplichtingen geeft. Lees ook wat doet een getuige?

Ceremoniemeester

Wanneer je de bruiloft liever wat kleiner wil houden kun je gemakkelijk trouwen zonder een ceremoniemeester. Jij en je partner kunnen dan voor de bruiloft alles samen regelen en ook tijdens de bruiloft kunnen jullie een oogje in het zeil houden. Wanneer je een grote bruiloft hebt is het zonder ceremoniemeester wel wat ingewikkelder, maar nog steeds wel te doen. Zeker wanneer je wat vrijwillige hulp hebt van je familie en vrienden. Lees wat een ceremoniemeester allemaal doet voor een bruiloft.

Gastenboekhouder

Een bruiloft zonder gastenboekhouder is heel eenvoudig. Je kunt het gastenboek zelf rondgeven of de gasten er tijdens de speech op wijzen dat zij in het gastenboek moeten schrijven. Een gastenboekhouder is bij een intieme bruiloft overbodig en bij een grotere bruiloft erg handig, maar zeker niet noodzakelijk.

Ringdrager

Zonder een ringdrager trouwen houdt in dat jullie zelf voor de ringen moeten zorgen. Van het moment dat jullie ze kopen tot het moment dat jullie ze omdoen bij elkaar moeten jullie de ringen zelf bijhouden. Tijdens de ceremonie kan je partner de ring in zijn of haar broekzak doen of op een plekje in de buurt leggen. Ook kan je vragen de pastoor of de persoon die jullie trouwt jullie de ringen wil geven op het grote moment.

Gastvrouw

Wanneer je niet bij iemand thuis trouwt kun je een gastvrouw of gastheer missen. Je kan zelf ook gastvrouw en -heer zijn op jullie bruiloft. Wanneer je op een grote locatie trouwt is dat eigenlijk te veel werk maar wel kun je personeel aannemen dat eten en drinken inschenkt.

Willen jullie het huwelijk liever lekker rustig aanpakken? Dan is een "honeymoon at home" misschien wel iets voor jou.Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lopers in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker