De top 10 trouwlocaties in Amsterdam

Trouwen in het bruisende Amsterdam is absoluut een succes. In deze bijzondere stad ontmoeten het drukke stadsleven en de rijke historie elkaar. Je vindt hier talloze bijzondere trouwlocaties om elkaar het ‘ja-woord’ te geven. In deze betoverende hoofdstad is voor ieder wel wat wils: of je nou op zoek bent naar een natuurrijk plekje of een dynamische omgeving in het centrum. Om je op weg te helpen hebben we alvast onze favoriete trouwlocaties in Amsterdam voor je op een rijtje gezet.

In Amsterdam vind je meer dan zeventig officiële trouwlocaties en . Zo zit er voor ieder stel wel iets tussen. Wat dacht je van een bijzondere ceremonie in een museum of geef elkaar het ‘ja-woord’ terwijl jullie varen op een van de betoverende Amsterdamse schepen. Waar je ook naar op zoek bent: deze top 10 trouwlocaties in Amsterdam zijn absoluut het overwegen waard.

Raderboot Kapitein Anna

Letterlijk in het huwelijksbootje stappen? Dat doe je bij Raderboot Kapitein Anna. Deze boot stamt uit 1911 en heeft tot 1948 als veerboot gevaren op het traject Schoonhoven-Rotterdam. Tegenwoordig vind je dit schip in de NDSM-Pier in Amsterdam Noord. Het historische schip wordt nu gebruikt voor feesten, trouwerijen, vaartochten, restaurant en hotel.

Op de Raderboot ervaar je de fantastische sfeer uit de twintiger jaren van de vorige eeuw. Varen tijdens een feestelijke bruiloft geeft een geweldige dimensie aan jullie bijzondere dag. Geniet van de zonsondergang vanaf het water, dans samen met de gasten op het dek en bewonder een tocht over het IJsselmeer.

Daarnaast heeft de organisatie van Raderboot Kapitein Anna alles in huis om het feest te laten slagen. De chef-koks zorgen voor een culinair hoogstaand exclusief diner of buffet. Een boot te klein voor jullie feest? Geen zorgen. Op deze raderboot kan je tot wel 300 receptiegasten kwijt. De boot beschikt over twee sfeervolle zalen genaamd de Radersalon en de Panoramasalon.

House of Amsterdam

Trouwen op een spectaculaire locatie aan de Herengracht in Amsterdam? House of Amsterdam stamt uit 1618 en is het ideale decor voor een droombruiloft. Het heeft alles wat je je maar kan wensen: een entree waar Assepoester een moord voor zou doen, overdadige stijlkamers in Lodewijk XIV-stijl, prachtige plafondschilderingen en een duizelingwekkende trap. Deze elementen geven het huis een uniek karakter en zijn nog steeds in originele staat.

Naast het feit dat House of Amsterdam een prachtig decor is voor de huwelijksvoltrekking, staat er hier ook nog eens een bijzonder ervaren team voor je klaar. Jullie mogen alles zelf regelen, maar de organisatie wijst jullie graag de weg naar goede leveranciers. Denk bijvoorbeeld aan charmant personeel, entertainment, de bruidstaart maar ook aan de fotograaf.

Willen jullie een bepaald thema? Of denken jullie eraan om de gasten in een salonboot te laten arriveren? De organisatie helpt jullie graag met deze specifieke wensen. Op het gebied van de catering zijn jullie tot niets verplicht. House of Amsterdam werkt samen met een aantal creatieve, smaakvolle partners, maar jullie zijn vrij om dit zelf te regelen of een andere leverancier in te huren. De omvang van het feest? Bij House of Amsterdam is bijna niets teveel. Je kan hier tot wel 600 gasten kwijt.

De Titaan

Elkaar het ‘ja-woord’ geven in een bijzondere setting? Wij kunnen ons niets romantischer bedenken dan een trouwceremonie op het water. De Titaan is een bijzondere boot waar dit mogelijk is. Het traditionele schip gaat voor anker voor het pittoreske Durgerdam of voor IJburg. Vervolgens zal de ceremonie plaatsvinden op het dek of in de kajuit van het schip. De boot is door de gemeente Amsterdam immers officieel erkend als trouwlocatie.

Na een spectaculaire ceremonie kunnen jullie en de gasten optimaal genieten. Geniet van een prachtige zeiltocht over het Markermeer en ontdek heerlijke hapjes en drankjes. Op De Titaan ervaar je het gevoel van ruimte, vrijheid en nostalgie in combinatie met luxe en moderne faciliteiten aan boord. Ook fijn: jullie mogen alles naar wens aankleden. Samen met de organisatie gaan jullie op zoek naar een geschikte aankleding. De organisatie heeft veel ervaring met het organiseren van bruiloften en werkt samen met een aantal vaste, betrouwbare partners.

Op De Titaan kan je niet alleen trouwen, maar ook de lunch, het diner en het feest kunnen hier plaatsvinden. En heb je al nagedacht over de receptie? Op De Titaan is een ceremonie tot ongeveer 90 personen mogelijk. De receptie vindt dan wel plaats in de haven. Liever varen tijdens dit feestelijke moment? Dat kan tot zo’n 55 gasten.

Meer weten over De Titaan? Je ziet het in onderstaande video.

De Koninklijke Industrieele Groote Club

Bij De Koninklijke Industrieele Groote Club zijn de mogelijkheden voor jullie trouwfeest onbeperkt. Dit monumentale pand beschikt over een klassiek moderne sfeer met een vleugje mysterie. Alle onderdelen van de bruiloft kunnen hier plaatsvinden in een ambiance van ongekende klasse. Wat dacht je van een rode loper speciaal voor jullie? Een stijlvol diner met tongstrelende gerechten? Of een spetterend feest met live-muziek of een DJ? Samen met de organisatie richten jullie de bruiloft helemaal naar jullie wensen in.

Deze locatie beschikt over verschillende zalen met ieder een eigen karakteristieke sfeer. In het pand vind je acht ruimtes zoals het restaurant, de bar, de clubzaal en Onze Groote Zaal. Laatstgenoemde heeft een bijzonder uitzicht op het Rokin en biedt ruimte aan maar liefst 175 gasten voor een onvergetelijke receptie. Ga je voor een groots diner? Dan kan je hier maar liefst 155 gasten kwijt. De andere zalen bieden je eveneens een prachtig uitzicht. In een van de zalen kijk je uit over het Koninklijk Paleis en het monument op de Dam.

Amsterdams museum

Trouwen in hartje Amsterdam? Het kan op een unieke historische locatie met schitterende binnenplaatsen en karakteristieke zalen. Het Amsterdams museum is de ideale locatie voor een prachtige bruiloft. Hier ontmoeten de historie van Amsterdam en de cultuur van het drukke centrum elkaar. De verschillende ruimtes hebben stuk voor stuk een eigen ambiance en hun charmes.

Wat dacht je van een plechtigheid tussen de kunstwerken in de Amsterdamse galerij? Hier hangen de portretten van de 17de–-eeuwse Amsterdammers die lid waren van de schuttersgilden die in die tijd de stad verdedigden. Liever in een andere setting trouwen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat dacht je van een ceremonie in Museumcafé Mokum of een buitenbruiloft op de Jongensbinnenplaats?

Naast de ceremonie, is het ook mogelijk om hier de receptie en een feestelijke diner te laten plaatsvinden. In het restaurant kijken jullie je ogen uit. De vele ramen en het prachtige uitzicht op het terras zorgen voor optimaal vermaak. De organisatie van het Amsterdams Museum heeft daarnaast veel ervaringen met het organiseren van feesten. Zij weten de weg naar de juiste leveranciers, maar jullie mogen naar alle vrijheid en eigen wensen de zalen decoreren.

Trouwen in het Amsterdams museum is mogelijk voor grote en kleine gezelschappen. Er is plek voor zo’n 150 gasten tijden de ceremonie. Wil je een grote receptie geven? Tot 500 gasten is dit mogelijk in het Amsterdams museum. Dineren kan tot zo’n 200 gasten.

Hotel Estherea Amsterdam

Trouwen op een plek die door Unesco is uitgeroepen tot werelderfgoed? Dat kan bij hotel Estherea aan de Singel in de 17de- -eeuwse grachtengordel van Amsterdam. Achter de historische gevel wacht een prachtige ambiance op jullie. Bewonder wollen tapijten, kristallen kroonluchters en weldadig meubilair. Deze locatie is een oase van rust in een stad die leeft.

Bij de medewerkers van het hotel staat persoonlijke service en aandacht voorop. Samen met een hartelijk team zetten jullie de puntjes op de ‘i’ voor een droombruiloft. Jullie kunnen alles naar wens invullen en de organisatie helpt jullie graag op weg in de zoektocht naar de juiste leveranciers. Daarnaast is het mogelijk om na een feestelijke dag te overnachten in het hotel, handig!

Hotel Pulitzer

In het hartje van Amsterdam ligt hotel Pulitzer. Deze karakteristieke locatie ligt tussen de Prinsengracht en Keizersgracht. Het hotel maakt deel uit van The Luxury Collection: een wereldwijde verzameling hotels die garant staan voor een bijzondere setting en ultieme gastvrijheid. Tijdens alle seizoenen is deze locatie het romantische decor voor jullie droombruiloft.

De mogelijkheden op deze locatie zijn eindeloos. Al gedacht aan een plechtigheid in de monumentale Saxenburgzaal? Deze zaal heeft een eigen ingang aan de Keizersgracht en is gevestigd in het 17-de eeuwse Saxenburghuis. Liever een zomers tintje? Wat dacht je van een receptie in de Tuinzaal met aangrenzende binnentuinen? Aansluitend kunnen jullie genieten van een romantische boottocht door de grachten van Amsterdam in de salonboot van het hotel.

Wie ook voor de kerk wil trouwen, kan dit combineren met een huwelijksvoltrekking in de naastgelegen Onze Lieve Vrouwe Kerk. Vervolgens kunnen jullie de dag afsluiten met een culinair diner en een spetterend feest. Na zo’n dag zijn jullie natuurlijk uitgeput, maar gelukkig kunnen jullie overnachten in de bruidssuite.

Tobacco Theater Amsterdam

Wie flink wil uitpakken, kan terecht bij Tobacco Theater Amsterdam. Deze locatie beschikt over maar liefst negen zalen. Je kan hier terecht voor een bruiloft tot wel zeshonderd personen. Wil je het liever intiem houden? Ook dan kan je terecht bij dit indrukwekkende pareltje in de culturele hoofdstraat van Amsterdam.

Tobacco Theater Amsterdam is een unieke locatie met oog voor detail. Industrieel, fris en stoer met een vleugje innovatie en historie zijn de woorden die deze locatie het beste omschrijven. De voormalige tabaksveiling is omgetoverd tot een moderne eventlocatie met ontzettend veel mogelijkheden. Het beschikt over een robuuste theaterzaal met daar omheen acht totaal verschillende zalen.

Zijn jullie na een dag feesten toe aan een lekkere maaltijd? Over de culinaire beleving tijdens de bruiloft hoeven jullie je geen zorgen te maken. De fantastische keuken op Michelin niveau zorgt voor een beleving voor jong en oud.

Stadspark Amsterdam-Oost

Op zoek naar een betoverende huwelijksceremonie in de openlucht? Het kan in Stadspark Amsterdam-Oost. Bij Festival Bruiloft Amsterdam kan je deze unieke locatie huren voor een betoverende huwelijksceremonie, sfeervolle receptie of een smakelijk diner. Zij helpen je graag op weg in de zoektocht naar een droombruiloft. De locatie laat in ieder geval niets meer te wensen over. Het stadspark is werkelijk waar een oase van rust. Dat terwijl het centraal in het historische Amsterdam ligt.

Geef elkaar het ‘ja-woord’ in een bijzondere ambiance. Wat dacht je van een ceremonie aan het water of juist in de knusse binnenlocatie? Laatstgenoemde heeft plek voor zo’n 80 personen, maar het is mogelijk om een tent aan te bouwen. Op die manier kunnen jullie met maar liefst 200 gasten feesten, maar eerst is het tijd voor het diner! Krijg het echte festivalgevoel en laat je betoveren door rollende keukens. Wat dacht je van versgebakken pizza’s en vers gesneden frietjes? De gasten kunnen op deze manier optimaal genieten van verschillende gerechtjes.

Wie liever zittend wil dineren, is ook aan het juiste adres. De organisatoren bieden verschillende pakketten aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een complete BBQ of een mediterraan diner? Aan lange tafels genieten jullie van heerlijke gerechten op schalen en stoere houten planken. Deze sharing diners maken de bruiloft een sfeervol samenzijn.

Festival Bruiloft Amsterdam kan jullie daarnaast op weg helpen bij de decoratie en styling van het geheel. Zij werken samen met ervaren stylisten en nemen al jullie zorgen uit handen. Wat dacht je van een gepersonaliseerd vintage of Ibiza pakket met vlaggenlijnen, houten bewegwijzeringsborden en bloemen voor op de tafels? De pakketten die zij aanbieden, zijn naar wens uit te breiden. Houd je liever het heft in eigen handen? Ook dat is mogelijk.

Willen jullie na deze betoverende nacht niet te ver reizen voor jullie bedje? Geef de bruiloft een extra dimensie en kampeer samen met de gasten op de naastgelegen camping in gekleurde wagonettes, eco-cabines of neem je eigen tentje mee.

Compagnietheater

Wie op zoek is naar een bijzondere plek aan de grachten van Amsterdam, zit helemaal goed bij het Compagnietheater. Het pand kent een rijke historie en dat proef je. Vroeger vond de Lutherse gemeente hier haar plek en tegenwoordig krijgen jonge makers hier de ruimte om hun kunsten te vertonen. In de jaren negentig is het pand gerenoveerd met behoud van traditionele elementen.

De meest romantische plek van deze trouwlocatie is de Zuilenzaal. Ontdek de betoverende locatie en voel hoe de zonnestralen het pand binnenvallen. Het personeel van het Compagnietheater heeft veel ervaring met het organiseren van bruiloften en helpt jullie met veel plezier om een droomdag mogelijk te maken.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw droombruiloft? In ons online trouwmagazine vind je alles over het organiseren van een bruiloft. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze stadsspecial over trouwen in Amsterdam en omgeving? Bekijk ook deze 6 tips voor het kiezen van de trouwring.







Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties/lopers in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker