Tips voor het organiseren van een themabruiloft

Gefeliciteerd! Jullie gaan trouwen en de grote dag komt steeds dichterbij. Het is tijd om de bruiloft te organiseren en iedereen op de hoogte te stellen door de trouwkaarten te versturen. Willen jullie een onvergetelijke indruk achterlaten op de gasten? Organiseer dan een themabruiloft! Een thema kunnen jullie volledig verwerken in alle onderdelen van de bruiloft. Maar hoe kies je nou een goed thema en hoe laat je dit goed terugkomen op de grote dag? In dit artikel vertellen we alles over de organisatie van een succesvolle bruiloft.

Thema dat bij jullie past

Allereerst is het belangrijk om op zoek te gaan naar een thema dat bij jullie past. Misschien staan jullie wel bekend om de glitter en glamour die jullie uitstralen. Wat dacht je van een bruiloft tijdens de feestdagen of met oud en nieuw? Over trouwen met oud en nieuw lees je alles in dit artikel. Wil je niet trouwen tijdens een van deze bijzondere dagen? Dan kan je ook voor een glitterthema gaan of kies een kleur als thema voor jullie bruiloft.

Kleuren als thema

Wanneer je de kleuren kiest voor de bruiloft, is het belangrijk om voor een palet te gaan dat goed op elkaar is afgestemd. Ga voor een knallende belangrijke kleur en kies daarnaast een paar begeleidende kleuren. Is je keuze op een bepaald palet gevallen? Zorg dan dat deze kleuren terugkomen in alle onderdelen van de bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan de trouwkaarten, de trouwbedankjes maar ook de stationery en de decoratie. Een weddingplanner kan je helpen om het thema volledig door te voeren op de grote dag.

Populaire thema’s

Thema’s die op dit moment erg populair zijn onder bruidsparen zijn het bohemian en het festivalthema. Deze thema’s stralen geen poespas uit en zorgen voor een relaxte sfeer in een groene omgeving. Denk aan foodtrucks, lichtjes in de bomen en blote voeten of slippertjes. Zorg voor voldoende spots waar de gasten kunnen chillen en maak het helemaal af met bloemen als vorm van decoratie. Zijn jullie geen fan van dit thema? Ook populair zijn metallic en glitterthema’s. Met glitters leg je accenten op de belangrijke onderdelen en dit alles geeft een feestelijk geheel aan de bruiloft.

Ecologisch en veganistisch

Naast deze populaire thema’s zijn ecologisch green, duurzaam en veganistisch thema’s die erg ik opkomst zijn. Wanneer jij en je partner een bepaalde levensstijl nastreven, kan dit de ideale gelegenheid zijn om dit te verwerken in het thema van de bruiloft. Probeer dit niet op een opdringerige manier naar de gasten toe te doen, maar stel ze op de uitnodiging op de hoogte van jullie keuze en wat dat voor de gasten zal betekenen. Bovendien kan je bij een veganistische bruiloft de keuze maken om ook een menu voor vleeseters samen te stellen.

Seizoenen als inspiratie

Een andere manier om een thema in de grote dag te verwerken, is door je te laten inspireren door de seizoenen. Wat dacht je van een winterse wedding in de bossen of een zomerse bruiloft met de voetjes in het zand? Ook bijzonder is een herfstachtige bruiloft met sfeerelementen zoals kampvuurtjes en dekentjes zodat de gasten volledig op kunnen gaan in de sfeer van dit seizoen.

Laat je inspireren

Is dit alles geen thema waar jullie je door aangesproken voelen? Laat je dan inspireren door onze blogpagina. Daar vind je alles over allerlei verschillende soorten themabruiloften en hoe je deze het beste kan organiseren. Vinden jullie het lastig om een keuze te maken? Maak dan een moodboard en pak een stapel tijdschriften. Knip en plak samen de thema’s op een groot vel die jullie het meeste aanspreken en er ontstaat vanzelf een thema dat helemaal eigen is en volledig bij jullie past.

Voor het thema door

Is jullie keuze op een bepaald thema gevallen? Dan is het nu tijd om dit volledig door te voeren. Dit alles zit in het grote geheel, maar het is ook belangrijk dat de details hierop aansluiten. Een locatie bepaald voor een groot deel het thema, maar ook de decoratie, de bloemen, de stationery en de aankleding moet elementen van het thema bevatten. Zo is het voor de gasten meteen duidelijk welke sfeer jullie op deze grote dag willen meegeven. Denk bijvoorbeeld ook aan de taart, het vervoer en de muziek. En wat dachten jullie van de trouwkleding?

De gasten betrekken

Vraag je ook af in hoeverre je de gasten wil betrekken in het thema. Is er een bepaalde dresscode die jullie de gasten op willen leggen? Willen jullie alleen ecologische cadeau’s ontvangen tijdens jullie ecologische themabruiloft? Denk hier goed over na en betrek de belangrijkste gasten ook in het thema. Zo kom je niet voor onverwachte verassingen staan omdat bepaalde gasten niet goed geïnformeerd zijn.

Het thema is de leidraad

Daarnaast is het allerbelangrijkste van het organiseren van een themabruiloft dat het thema de rode draad is bij elke keuze die je maakt. Houd het thema goed in je achterhoofd en laat dit de beslissende factor zijn bij de keuzes die je maakt. Een themabruiloft is pas geslaagd als je de juiste afwegingen maakt en als voor alle gasten duidelijk is welke boodschap en welke sfeer jullie mee willen geven.

Inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie? Lees hier waar je op moet letten bij de organisatie van een veganistische bruiloft. Op zoek naar inspirerende artikelen over bepaalde thema’s? Lees hier alles over boho bruiloften, winterse bruiloften, kerstbruiloften, vintage themabruiloft, de zomerbruiloft en trouwen in het bos. Of bekijk de beste themabruiloften en manieren om je themabruiloft helemaal af te maken. Wil je een themabruiloft organiseren aan de hand van kleuren? Hier lees je meer over subtiele manieren om je lievelingskleur in je bruiloft te verwerken.


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker