De 10 mooiste trouwlocaties in Nederland

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Nu is het tijd om een datum te prikken en op zoek te gaan naar een geschikte trouwlocatie. Nederland kent tientallen trouwlocaties die een prachtig decor vormen om elkaar op een mooie manier het ‘ja-woord’ te geven. Het aanbod is enorm, maar we helpen je graag op weg en hebben onze 10 mooiste trouwlocaties in Nederland voor je op een rijtje gezet.

Festival Bruiloft Pijnacker – Pijnacker in Zuid-Holland

Trouwen op een landgoed in Pijnacker? Festival Bruiloft stelt een prachtige locatie beschikbaar voor een heuse festivalbruiloft. Voel je helemaal thuis in het Nederlandse landschap en laat je op een zomerse dag omringen door het groene landschap met bomen, grasvelden en sloten. Op dit terrein heb je voldoende ruimte om groots uit te pakken.

Wat dacht je van sfeervolle bedoeïenententen, foodtrucks en dat alles helemaal gestyled volgens het festivalthema? Om het compleet te maken is er ook een kampvuurcirkel aanwezig waar de gasten onder het genot van een hapje en een drankje kunnen genieten van sfeervolle achtergrondmuziek.

Slecht weer? Gelukkig is er altijd een plan B op deze locatie. Jullie kunnen samen met het gezelschap uitwijken naar de naastgelegen boerderij. Hier kunnen zo’n 100 mensen verblijven. Deze locatie leent zich ook uitstekend voor een spetterend avondfeest.

Parkhotel de Wiemsel – Ootmarsum in Overijssel

Op zoek naar een locatie voor een sprookjesachtige bruiloft? Breng dan een bezoek aan Parkhotel de Wiemsel. Of je nou het volledige hotel wil afhuren, of voor een kleinschalige bruiloft gaat: alles is hier mogelijk. Trouwen kan hier in ieder seizoen van het jaar. Ga voor een sfeervolle winterbruiloft of geef elkaar het ‘ja-woord’ terwijl de bomen in bloei staan.

De plechtigheid kan plaatsvinden in de romantische rozentuin, in het oude kapelletje of op het dakterras met uitzicht over de Twentse bossen. In het hotel vind je een aparte etage met feestzalen. Fijn als jullie de bruiloft intiem willen houden: er zijn ook kleine zalen te huren voor de receptie of het avondfeest.

De organisatie van het Parkhotel weet de weg voor het organiseren van bruiloften. Je hebt altijd een vast aanspreekpunt en zij kunnen alles tot in de kleinste details voor jullie regelen. Denk niet alleen aan de aankleding van de ruimtes, maar ook aan de bruidsfotograaf en de taart. Het personeel gaat op zoek naar de juiste sfeer en houdt rekening met jullie persoonlijke wensen. Zij houden daarbij rekening met jullie budget.

Op het gebied van dineren hebben jullie ontzettend veel keuze. Laat je in de watten leggen met een meerdere gangendiner of ga voor een uitgebreid buffet. Uiteraard kan daarna het spetterende feest losbarsten. Na zo’n avond zijn jullie natuurlijk uitgeput. Gelukkig hoeven jullie niet ver te reizen want overnachten kan gewoon in het karakteristieke hotel.

Een sfeerimpressie van Parkhotel de Wiemsel krijgen? Met de onderstaande video krijg je het gevoel.

Herberg de Drie Linden – Drunen in Noord-Brabant

Bij Herberg de Drie Linden word je ondergedompeld in de karakteristieke sfeer van een historisch gehucht. Deze rustige en gemoedelijke locatie ligt in het Drunese Noord-Brabant, vlakbij de Loonse en Drunense Duinen. Ideaal om aansluitend de bruidsfoto’s in deze natuurrijke omgeving te maken. Of wat dacht je van een duinwandeling met het hele gezelschap?

Bij Herberg de Drie Linden staat het personeel voor je klaar om alles van A tot Z voor je te regelen. Het personeel denkt met je mee en biedt jullie een totaalpakket om deze bijzondere dag nog mooier te maken. De ceremonie kan plaatsvinden in de sfeervolle zaal en het terras is bij mooi weer de ideale plek voor een receptie. Voor de kleintjes is er een speeltuin.

Partycentrum Wijnand van Delft – Drunen in Noord-Brabant

Het lijkt wel alsof Drunen ‘the place to be’ is om te trouwen. Niet alleen vind je hier de gezellige Herberg de Drie Linden, maar ook partycentrum Wijnand van Delft. Ideaal om deze twee locaties met elkaar te combineren. Ga voor een receptie bij de Herberg met aansluitend een diner en sfeervolle feestavond bij het partycentrum. Handig: de locaties zijn van dezelfde eigenaar waardoor je altijd één aanspreekpunt hebt en een totaalpakket krijgt.

Het partycentrum ligt in een prachtig, historisch pand en is al twintig jaar dé locatie voor feesten en evenementen. Zij hebben dan ook veel ervaring met het organiseren van bruiloften. Wil je de hele dag hier vieren? Dan krijg je zelf een bruidstaart en vervoer in hun oldtimer Mercedes van het huis aangeboden!

Landgoed Artihove-Vidaa – Bergschenhoek in Zuid-Holland

Het pittoreske landgoed Artihove-Vidaa ligt nabij Rotterdam. Deze officiële trouwlocatie is een sprookjesachtig eiland met prachtig aangelegde tuinen. Deze sfeervolle en romantische locatie biedt alles voor een sprookjesachtige bruiloft. Ontdek het sprookjesachtige eiland, de prachtig aangelegde tuinen, veelzijdige natuur en de authentieke, originele plekjes.

Op dit landgoed hangt niet alleen een gemoedelijke sfeer, maar het is ook nog eens een ontzettend romantische locatie om elkaar het ‘ja-woord’ te geven. Er zijn overigens ontzettend veel opties voor de ceremonie. Wat dacht je van een plechtigheid op het betoverende eiland? Vervolgens kunnen jullie proosten op deze gebeurtenis op het sfeervolle terras van Vidaa.

De locaties liggen op loopafstand van elkaar, terwijl iedere locatie op zichzelf een nieuwe sfeer heeft. Zo verassen jullie de gasten de gehele dag door met een nieuwe locatie in hetzelfde gebied. Het eiland zal iedereen betoveren door de romantisch versierde bruggen, de originele Ger en het prachtige prieel in het bos. Leuk detail: jullie worden per pontje naar het eiland gebracht.

Bij het landgoed staat een speciaal wedding team voor jullie klaar om alles tot in de puntjes te regelen. Zo kunnen zij het vervoer naar huis of een nabijgelegen hotel voor jullie en de gasten regelen. Zij werken samen met verschillende hotels in de omgeving.

Eeterij en Feesterij ’T Hofke – Handel in Noord-Brabant

Ga je voor een stijlvolle ceremonie, een uitbundig feestje, een buitenreceptie of een ongedwongen BBQ? Bij Eeterij en Feesterij ’t Hofke kijkt de organisatie samen met jullie hoe de dag zo zorgeloos mogelijk kan verlopen. Geef elkaar het ‘ja-woord’ in de sfeervolle tuin in een bourgondische ambiance.

De eeterij zorgt voor de stoelen voor de gasten, een overkapping, twee stoelen voor het bruidspaar, een spreekgestoelte voor de ambtenaar en een mooi boeket voor bij het trouwboekje. Ook kleden zij het geheel aan met twee hoge glazen met bloemdecoratie. Hebben jullie meer behoefte aan bloemen, roosjes op de stoelen of ballondecoratie? Bij de eeterij kunnen jullie alles naar wens bespreken en laten invullen.

Gooit het weer roet in het eten? In dat geval kunnen jullie uitwijken naar de sfeervolle zaal. Deze zaal is geschikt voor 40 tot 150 personen. In combinatie met de andere zalen Salotto en de Brasserie kunnen jullie zelfs 200 gasten uitnodigen. In de tuin, ook wel D’n Hof, kunnen maar liefst 400 mensen terecht. Liever een intieme bruiloft? Dan biedt de kleine zaal genoeg opties. Deze huiskamer in Italiaanse sfeer is geschikt voor een diner tot 40 personen of een informeel feest van 25 tot 60 personen.

Party-Boerderij ’t Hof van Hoenkoop – Oudewater in Utrecht

In het Utrechtse Oudewater ligt de Party-Boerderij ’t Hof van Hoenkoop. Deze prachtig gerenoveerde boerderij ligt in het hart van de Lopikerwaard. De authentieke elementen van de boerderij zijn tijdens de renovatie bewaard gebleven. Achter de boerderij vind je de hooiberg die is ingericht in moderne stijl. Dit alles is omgeven door een zonnig terras.

Bij de boerderij is het mogelijk om alle onderdelen van de bruiloft op deze locatie te laten plaatsvinden, maar je kan er ook terecht voor bijvoorbeeld het feest of alleen de receptie. Er is plek voor zo’n 40 tot 275 gasten. De organisatie heeft jarenlange ervaring met het organiseren van bruiloften en bedenkt op een creatieve manier hoe uw droomdag eruit moet komen te zien. Dat kan soms best lastig zijn: wordt het een volledig diner of een koud of smakelijk warm buffet?

’t Hof van Hoenkoop ligt in een rustige, landelijke omgeving en beschikt over 100 parkeerplaatsen. In de omgeving zijn voldoende overnachtingsmogelijkheden. De organisatie adviseert jullie hier graag over. Dit geldt ook voor het entertainmentgedeelte.

Heerlickheijd van Ermelo – Ermelo in Gelderland

In het Gelderse Ermelo ligt een sfeervolle locatie geheel in de stijl van Chateau de Versailles, het zomerpaleis van de Zonnekoning Louis XIV. Bij Heerlickheijd van Ermelo vind je een grandeur die bijna on-Nederlands is. Deze sprookjesachtige plek vormt het ideale decor voor jullie droombruiloft.

Op deze locatie kan letterlijk alles: de bruidsmake-up in de eigen beautysalon, de fotoshoot in de prachtig aangelegde Franse tuinen, de trouwplechtigheid in Het Prieel en het aansnijden van de bruidstaart op het bordesterras. Dan hebben we het nog niet eens over een overheerlijk diner met jullie naasten, een bruisende feestavond en de huwelijksnacht in een romantische bruidssuite.

Ga je voor groots? Je hoeft niet bang te zijn dat jullie moeten schrappen in de gastenlijst. Alleen al in de van den Tweel zaal kunnen jullie 650 mensen kwijt tijdens het bruisende avondfeest. Liever kleinschalig? Ook voor kleine gezelschappen zijn er sfeervolle ruimtes in de Heerlickheijd van Ermelo.

Fundatie van Renswoude – Utrecht in Utrecht

De Fundatie van Renswoude is een unieke monumentale locatie geheel gehuld in barokke pracht. Waan je geheel in de 18deeeuw en ontdek de historie van dit gebouw tijdens jullie trouwdag. De bijzondere stadstuin ligt in het historische Utrechtse Museumkwartier en biedt alles wat je nodig hebt. Heerlijk om hier de bruidsfoto’s te maken terwijl de zonnestralen op jullie bol vallen.

Bij de Fundatie van Renswoude heb je zoveel mogelijkheden dat het haast moeilijk is om een keuze te maken. Ga je voor een meergangendiner in de imposante Regentenkamer? Of heb je toch liever een laagdrempelig buffet in de bijzondere Collegezaal? Bij mooi weer behoort een buitenceremonie tot de opties. Helemaal bijzonder: je kan hier per boot arriveren. De Fundatie van Renswoude organiseert bruiloften voor 5 tot 50 personen.

Oorspronkelijk werd het Fundatiegebouw als internaat voor weesjongens gebouwd. Het pand is nagenoeg in originele staat en beschikt over prachtige ornamenten, kroonluchters en kunstwerken. Ideaal voor een statige, romantische bruiloft.

Raderboot Kapitein Anna – Amsterdam in Noord-Holland

Bij Raderboot Kapitein Anna in Amsterdam stap je letterlijk in het huwelijksbootje. Op deze officiële trouwlocatie wordt de bruiloft gegarandeerd een memorabele dag. De boot stamt uit 1911 en heeft tot 1948 als veerboot gevaren op het traject Schoonhoven-Rotterdam. Nu trekt de boot er alleen nog op uit voor feesten, trouwerijen, vaartochten en fungeert het als hotel en restaurant. Je vindt de boot in de NDSM-pier in Amsterdam Noord.

Er is eigenlijk geen plek waar je de jaren ’20 van de vorige eeuw beter kunt ervaren dan op de Raderboot. Varen tijdens een feestelijke bruiloft geeft een geweldige dimensie aan jullie bijzondere dag. Ervaar een tocht over het IJsselmeer, dans samen met de gasten op het dek van de boot en geniet van de zonsondergang vanaf het water.

De organisatie van Raderboot Kapitein Anna heeft alles in huis om er een geslaagde dag van begin tot eind van te maken. Je hoeft niet bang te zijn dat de gasten honger zullen leiden. Een culinair team van chef-koks staat voor jullie klaar om een exclusief diner of buffet te serveren.

Overigens hoef je ook niet bang te zijn dat je de gasten niet kwijt kan op deze boot. De raderboot heeft een capaciteit van 300 receptiegasten. De boot beschikt over twee sfeervolle zalen genaamd de Radersalon en de Panoramasalon.

Inspiratie

Is je keuze op één van deze tien toffe trouwlocaties gevallen? Dan staat jullie vast een prachtige dag te wachten. Hebben jullie al gedacht aan de rest van de organisatie van de bruiloft? In ons online trouwmagazine vind je alles over het organiseren van bruiloften, de laatste trends en handige checklists. Kijk eens naar dit artikel over artikelen die je allemaal kan huren voor de bruiloft. Of wat dacht je van dit artikel over de leukste cadeaus om te vragen of geven als huwelijkscadeau?







Gerelateerde producten

Bekijk alle decoraties in de trouwshop






Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker