Bruidspersoneel rollen op een rijtje

Wanneer een koppel gaat trouwen draait deze hele dag natuurlijk om hen. Er is natuurlijk bruidspersoneel aanwezig zoals de cateraars, wedding planner, bruiloftband etcetera. Maar daar gaan we het nu niet over hebben, want de vrienden en familie hebben eigenlijk wel de belangrijkste taken op de grote dag. Er zijn namelijk heel wat rollen onder hen te verdelen voor de bruiloft. Waar moet je dan aan denken? Lees hieronder de rolverdeling van het bruiloftpersoneel:

Ceremoniemeester

Allereerst de ceremoniemeester. De taak van de ceremoniemeester is het zorgen dat de hele dag op rolletjes loop. De ceremoniemeester richt de dag in en zet de puntjes op de i, zodat jij je nergens druk om hoeft te maken op je bruiloft. Ook voorafgaand aan de bruiloft regelt de ceremoniemeester veel en zorgt ervoor dat er veel taken uit jouw handen genomen worden. Lees wat de taken van de ceremoniemeester zijn.

Getuigen

De getuigen zijn ontzettend belangrijk op je trouwdag. Door de getuigen is het huwelijk namelijk rechtsgeldig. Zij zetten hun handtekening om zo te bevestigen dat jullie allebei akkoord gaan met dit huwelijk en er vrijwillig instappen. Ook wanneer jullie trouwakte verloren gaat kunnen deze getuigen bevestigen dat jullie getrouwd zijn. Erg nuttig dus. Lees meer over wat een getuige op de bruiloft doet.

Gastenboekhouder

Om te voorkomen dat er niemand wat in het gastenboek schrijft kun je een gastenboekhouder aanstellen. Deze persoon zorgt er persoonlijk voor dat alle gasten iets in het gastenboek zullen zetten. Deze rol is niet noodzakelijk maar wel heel handig en leuk voor later.

Speecher

De speecher brengt een toost uit op jullie huwelijk. Het vergt heel wat voorbereiding om een goede speech te schrijven, dus laat het deze persoon ruim van tevoren weten. Deze taak vertrouw je meestal toe aan een goede vriend(in) die je al heel lang kent. Ook worden er vaak speeches gegeven door familieleden. Laat je ook inspireren en lees hoe je de perfecte wedding toost schrijft voor het bruidspaar en bekijk de mooiste en leukste bruiloft toosts

Bruidsmeisjes en bruidsjonkers

Deze personen organiseren onder andere het vrijgezellenfeest van het bruidspaar. Ook helpen zij mee met het uitzoeken van de kleding en het aankleden. Indien nodig zijn ze de assistenten van de ceremoniemeester en ook op de bruiloft zelf hebben de bruidsmeisjes of bruidsjonkers een grote rol. Ze staan de hele dag aan de zijde van het koppel om hen te helpen met de kleinere dingen zoals het bruidskapsel en make-up mooi houden. Lees meer over wat de bruidsmeisjes allemaal doen op de bruiloft.

Gastvrouw of -heer

Wanneer je het liever wat goedkoper houdt kun je de bruiloft op een thuislocatie vieren. Hierbij komt een gastvrouw of gastheer kijken. Meestal zijn dit familieleden die genoeg ruimte hebben om de bruiloft te vieren. De gastvrouw of – heer zorgt ervoor dat de gasten zich welkom voelen in het huis en dat zij genoeg te eten en te drinken krijgen.

Ringdrager

De ringdrager is meestal een kind. Dit zorgt voor vertederende momenten op de bruiloft, want de ringdrager mag de ringen aan het bruidspaar geven. Dit kan overigens ook een belangrijk persoon in je leven zijn die wel volwassen is. Eigenlijk ben je vrij om te kiezen wie jouw ringdrager is. Deze persoon zal zich hoe dan ook vereerd voelen.  Wanneer je een kindje als ringdrager hebt, bekijk dan ook deze handige ringdrager& bloemenmeisjes tips.Gerelateerde producten

Bekijk alle gastenboeken in de trouwshop


Wachtwoord vergeten?

----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker