Het organiseren van een landelijke bruiloft

De bruiloft moet een echte beleving zijn die helemaal is afgestemd op jullie wensen. Met een thema krijgt de grote dag een persoonlijke tint waar men lang op terug zal kijken. Houden jullie van de natuur en de buitenlucht? Het vrije gevoel? Met een landelijke bruiloft kunnen jullie alle kanten op. Maar wat komt er allemaal kijken bij de organisatie van een landelijke bruiloft?

Nederland is bij uitstek een zeer geschikt land voor een landelijke trouwerij. Denk maar eens aan de schitterende natuurgebieden en landelijke plekjes die ons land rijk is. De landelijke bruiloft is niet voor niets zo populair onder stellen. De eerste stap in de organisatie is dan ook het zoeken van een geschikte locatie. Ben je nog op zoek naar een landelijke locatie? Kijk dan in onze gids en kies een van de prachtige locaties. Wat dacht je van een van deze molens of hoevens voor jouw landelijke trouwerij.

Geschikte locatie

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte locatie is het verstandig om een lijstje met favorieten op te stellen. Maak vervolgens een afspraak op locatie en kijk wat de mogelijkheden zijn. Ga goed voorbereid op pad een lees dit artikel over de 33 vragen die je moet stellen aan de trouw- of feestlocatie. Zo kom je niet voor verassingen te staan op de grote dag.

Bij het bepalen van de locatie komt ook de vraag naar boven of een deel van de dag buiten plaats zal vinden. Een buitenlocatie kan heel leuk zijn omdat er heel veel mogelijk is. Kijk maar eens naar dit artikel om een buitenbruiloft nog intiemer te maken. Een nadeel van een buitenbruiloft is de extra voorbereidingen die jullie moeten treffen. Het weer in Nederland is niet altijd te vertrouwen en dit kan roet in het eten gooien.

Buiten trouwen

Bespreek met de locatie hoe jullie eventuele problemen op kunnen vangen. Zijn er voldoende schaduwplekken bij warm weer? Is er een back-up mogelijkheid als het hard regent? Je kan ook overwegen om een bruiloftverzekering te nemen tegen slecht weer. Hier lees je de voor- en nadelen van zo’n verzekering.

Wanneer de locatie rond is, begint de organisatie. Je weet wat er mogelijk is en jullie hebben met elkaar besproken wat belangrijk is. Het is nu tijd om leveranciers in te schakelen. Belangrijke elementen bij de landelijke bruiloft zijn het ongedwongen tafelen en landelijke elementen. Het is dus goed om het diner en de decoratie goed voor te bereiden.

Landelijke elementen

Bepaal samen met de leveranciers hoe jullie de landelijke elementen terug kunnen laten komen. Denk daarbij ook aan de stationery zoals de menukaarten en uitnodigingen. Wat dachten jullie van een leuke foto van jullie samen op een hooibaal of met een prachtig park op de achtergrond? Door goed op deze details te letten, weet je zeker dat het thema goed naar voren komt op de grote dag.

Jullie weten nu dat er heel wat komt kijken bij de organisatie van een landelijke bruiloft. Op zoek naar meer inspiratie? Bekijk dan hier hoe je jullie themabruiloft helemaal af maakt. Nog niet zeker van dit thema? Lees dan hier verder over de beste themabruiloften. Lees ook dit artikel waar we een stedelijke en een landelijke bruiloft tegenover elkaar hebben gezet. Nog op zoek naar een geschikte trouwlocatie? Bekijk hier hoe je die vindt. 

 

 

 

 

 

 

 


Hoe waardeer je dit blog?   Stem nu

Gerelateerde producten

Bekijk alle uitnodigingen-kaarten/trouw-uitnodigingen in de trouwshop


Login met Facebook

----------------------- OF -----------------------

Log in met e-mail account

Wachtwoord vergeten?
----------------------- OF -----------------------

Registreren als nieuwe gebruiker